Животът може да бъде кратък: Rolls-Royce отчита рекордни продажби, въпреки COVID

Цивилизация

Rolls-Royce представи рекордни числа за изминалата 2021 г. Луксозната марка е продала 5586 автомобила, което е почти два пъти повече в сравнение с предходната година.

Представяне на изключително луксозния кабриолет Rolls-Royce Dawn на автомобилното изложение в Познан, Полша. Тази кола е един от най-скъпите кабриолет...

Представяне на изключително луксозния кабриолет Rolls-Royce Dawn на автомобилното изложение в Познан, Полша. Тази кола е един от най-скъпите кабриолети в света. Снимка от 31 март 2016 г.

© Източник: iStock

Може би не звучи много, но за луксозен производител, чийто най-евтин модел започва над границата от 300 000 евро, това е забележителен успех. В сравнение с предходната година, това е увеличение от невероятните 49 %.

В своята 117-годишна история компанията производителят на автомобили Rolls-Royce никога не е предлагала толкова много превозни средства на клиенти.

Междувременно, изпълнителният директор на бранда Торстен Мюлер-Отвос има противоречива теория, обясняваща как неговата компания успява да постигне тези рекордни резултати по време на белязаната от пандемията 2021 година.

„Доста хора са виждали други хора да умират около тях от COVID. Това ги е убедило, че животът може да бъде кратък и че е по-добре да живеем сега, отколкото да го отлагаме за по-късно. Това помогна много на продажбите на Rolls-Royce", цитира неговото изказване The Financial Times.

Вероятно трудно може да се докаже дали заможните клиенти действително пристъпват към закупване на Rolls-Royce по тази причина. Но е факт, че британската марка успява да увеличи продажбите си по целия свят.

Данните за печалбите ѝ нарастват особено отчетливо на американските пазари и в Китай.