Защо Турция е предпочитана дестинация за почивка?

Пулсът на времето

Трудно е да се устои на предложенията на туристическите агенции за почивка или екскурзия в Турция. Анталия пък е един от най-предпочитаните курорти на Турция.

Ако сте един от многото, които питат защо Анталия е толкова популярна, можем да изброим стотици причини. Но нека започнем с някои статистически данни, които доказват нейната популярност. Тъй като курортът е много посещаван, авиокомпаниите правят своите графици за полети за година напред, подготвяйки се за поредните интензивни пътувания.

Нарастващата популярност се отличава и сред чуждестранните купувачи на жилища. Анталия, вторият най-натоварен пазар на жилища в Турция, привлича много националности. Те се интересуват от ваканционни жилища, постоянни жилища, имоти под наем и отдаване на разумни инвестиции в недвижими имоти. Много чужденци, които искат да се възползват от гражданството на Турция чрез инвестиционна схема, също избират Анталия.

Той се нарежда на 12-то място в базирания в Лондон Euromonitor списък на най-посещаваните градове в света и е четвъртата най-посещавана дестинация в Европа. Така че милиони туристи и емигранти не могат да сгрешат в избора си да посетят курорта или да живеят там. За да бъдем ясни, когато говорим за Анталия, имаме предвид целия регион, включващ главния център, по-малките крайбрежни курорти и вътрешните села и покрива по-голямата част от средиземноморското крайбрежие на Турция. Ето защо хората обожават региона.

1: Лесно е да стигнете до там

Повечето туристи пристигат в Анталия със самолет през ултрамодерното летище, което е и най-добрият туристически център за въздушни пътувания в Турция. С глобални полети целогодишно, географското му положение го прави добър за бърз трансфер до места като Белек, Кемер и популярните туристически дестинации на плажа Лара Бийч и Коняалти.

2: Най-добрият климат за времето в Турция

Няколкото климатични зони в Турция се различават изключително много и ако горещото лято и меката зима са това, което искате, изберете Анталия. Докато януари и февруари дъждовните месеци затрудняват плановете на открито, то юли и август, най-горещите месеци, утвърждават позицията му като идеалното място за почивки в Турция.

3: Най-добрата дестинация на плажа в Турция

Регионът обхваща 600 километра брегова ивица с великолепни пясъчни плажове, скрити и уединени заливи. В годишния преглед на Trip Advisor за най-добрите плажове в Турция са обявени Клеопатра, Конялти, Лара, Капутас и Патара.

4: Живи сцени за пазаруване и нощен живот

Районът предоставя на своите гости изобилие, включително най-добрият нощен живот и възможности за пазаруване в средиземноморския регион . Магазините варират от традиционни седмични пазари за покупка на плодове и зеленчуци, сувенири, дрехи, стоки за бита и други до големи търговски центрове, които надминават всички в Америка. По същия начин нощният живот варира от тих и спокоен до забързан, както се вижда в баровете на терасите на покривите, морските ресторанти за хранене и големите нощни клубове с известни диджеи.

5: Посетете туристически атракции и исторически обекти

Бурната история на Анталия е оставила след себе си следи от древни руини като Аспендос, Фаселис, Мира, червената кула и замъкът на Алания, потъналите руини на Кекова и др. Местата за посещение включват водни паркове, музеи, зелени площи, известния Аквариум и разходка с лифт до връх Тахтали. Нека не забравяме и основната забележителност, старият град Калейчи с неговата старомодна колекция от османски къщи, стари джамии, властна часовникова кула и забележителна порта на Адриан.

6: Достъпни цени

При почивка в Алания туристите могат да разчитат на качествена услуга и ниски цени. Красотата на природата в комбинация с гостоприемството на домакините са особено привлекателни за тях.

7: Поход по ликийския път

В Анталия се намира известният Ликийски път, най-дългата туристическа пътека в Турция. Той минава през цялото крайбрежие и включва древни места и исторически обекти, датиращи от Ликийската империя. Простира се на 500 километра до района Фетие и повечето хора го изпълняват на части. В противен случай, за да завършите похода наведнъж, ще се наложи да използвате къмпингите по пътя.

Ако искате да се докоснете до магията на Турция, може да резервирате вашата почивка в Екзотик Холидей! Ще ви предложат голям брой хотели и варианти на транспорт. На Вас ще остане само да се насладите на почивката 😊