Заради пандемията от коронавирус двойките в Ню Йорк скоро ще могат да се женят виртуално

Наука

Сватбите през Zoom стават все по-популярни по време на кризата с коронавируса.
© Снимка: iStock

Според губернатора Андрю Куомо сватбите в Ню Йорк скоро ще се провеждат чрез видеоконференции. Остава под въпрос дали видеоконференциите ще могат да отговорят на очакванията за най-красивия ден в живота.

Коронавирусът засяга всички области на живота и ни принуждава да търсим креативни решения в много ситуации. Нова тенденция за сватбите например е приложението Zoom – те стават все по-популярни според бизнес списанието t3n.

Платформи като Zoom, Hangouts, Skype и Facetime в момента се използват не само за поддържане на социални контакти, но и за споделяне на специални моменти. Така семейство и приятели имат възможност да присъстват на сватби, ако не могат или не им е разрешено да отидат на място.

Има много разкази за подобни сватбени видеоконференции. Скоро в Ню Йорк ще бъде възможно да се провеждат сватбени церемонии. Това обяви в Twitter губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо: „Издавам специално нареждане, което позволява на нюйоркчани да получават брачно свидетелство от разстояние и разрешавам на чиновници да провеждат церемониите чрез видеоконференция“ Брачните свидетелства също ще бъдат издавани в дигитален формат.

Така нищо не може да застане на пътя на брака и планираните сватби ще се случват сравнително лесно. Но дали тези сватби ще отговарят на изискванията за най-красиви ден в живота ни?

Според t3n плюсът на сватба чрез видеоконференция е, че много доставчици предлагат и функция за запис. Това може да даде възможност на двойките да получат сватбено видео веднага след сватбата.