Започва конкурсът Homemade Green Sofia

Цивилизация Околна среда България

Целта на проекта с общ награден фонд 15 000 лева е да провокира идеи за това как хората сами да направият София по-зелен, по-креативен и по-чист град.
Награждаването на призьорите в конкурса ще се проведе в ботаническата градина в София.
Снимка: Иновейшън Стартър
Награждаването на призьорите в конкурса ще се проведе в ботаническата градина в София. Снимка: Иновейшън Стартър

Галерия | Започва конкурсът Homemade Green Sofia

Вижте 3 снимки

Конкурсът Homemade Green Sofia се организира от Иновейшън Стартър и Клийнтех България и се провежда тестово само на територията на Столична община. Конкурсът ще бъде активен от 25 февруари до 15 юни 2017 година и ще приключи на 21 юни с официално събитие и награждаване в ботаническата градина на СУ “Св. Климент Охриски”.

Участниците ще могат да изпращат за публикуване снимки на свои проекти за зелени балкони, тераси, градини и зелени площи в следните четири категории:

  • Частни балкони и градини;
  • Фирми - със собствени сгради, офиси с балкони, градини или озеленена с тяхна подкрепа площ;
  • Детски градини и училища със собствена зелена площ, която е създадена с усилията и участието на учениците им;
  • Междублокови градски пространства и нестандартни решения, озеленени от частни лица или компании.

Всяко частно лице, което живее на територията на Столична община, както и всяка компания или образователна институция (детска градина, училище) в София могат да кандидатстват за най-красив зелен проект в своята категория, като изпратят на имейл адрес office@innovationstarterbox.bg до 3 снимки, придружени с име, фамилия, телефон, имейл, адрес на обекта (само име на квартала).

За всяка една категория са предвидени следните награди:

  • парична награда в размер на 3 750 лева за победителя в категорията;
  • табела "Най-красива градина в града" (за конкретната година, категория) и грамота за фирми, училища и детски градини в съответната категория;
  • предметни награди, предоставени от партньори на конкурса.

Организаторите на коркурса ще публикуват отделни албуми във фейсбук страницата на събитието с име на участника, компанията или учебното заведение. Зелените балкони, градини и креативни пространства, получили  най-голям брой харесвания, ще бъдат оценени от експертно жури от представители на Асоциация на ландшафтните архитекти, “Зелена София”, National Geographic България, неправителствената асоциация “За земята" и др.

Проектът Homemade Green Sofia се реализира с медийната подкрепа на редица медии, сред които National Geographic България, Capital.bg, Dnevnik.bg.

Генерален партньор на инициативата е Volkswagen, а проектът се провежда с подкрепата на “Зелена София”, "Гражданска инициатива за безопасни детски площадки", Издателство “Клевър Бук”, ботанически градини към СУ “Св. Климент Охридски”, Немечек България, Суперхостинг България, ABC Design&Communications, Българска асоциация за управление на хора и др.

 Общи условия на конкурса

Фейсбук страница на конкурса

За повече информация: office@innovationstarterbox.bg;  0896 60 41 74 - Вяра Савова, координатор на проекта.