Юни 2013

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

История с маймунив юнския брой на National Geographic KIDS

 

Млад павиан плува в опасни води

Екип на National Geographic снима филма „Блатото на павианите" в делтата на река Окаванго в Ботсвана в Африка. Стадо мечи павиани пресича тесен поток. Но едно малко павианче се бави. Когато нагазва в студената вода, силното течение го повлича надолу и далече от брега. Виж продължението на тази вълнуваща история в юнския брой на KIDS.

 

Тайните на сините дупки

Край Бахамските острови под сините вълни на Атлантическия океан се крие странен свят, който малцина са виждали. Тук система от супердълбоки подводни пещери крие странни същества, гигантски скални образувания и дори древни човешки останки. За да изследват „сините дупки", учените леководолази трябва да се пазят от водовъртежите и да се провират през тесни тунели, но техните опасни експедиции разкриват удивителни тайни.

 

Посрещни роботите

Малкият робот НАО прилича на теб, ходи и танцува, слуша и говори и дори се учи и мисли сам. При това е готов да те слуша, без да те прекъсне, разказва ти нов виц и ти помага да се подготвиш за училище. Така изглежда бъдещето, но създателите му предвиждат, че около 2040 г. този свръхмодерен робот вече ще ти прави компания вкъщи.

 

Невероятно, но факт

Знаеш ли, че има електриковосини омари? А известно ли ти е, че в Панама растат дървета с квадратни стволове? Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт".

 

Тюлен подремва на диван

Стопанката на един къща в Уелкъм Бей, Нова Зеландия, тръгнала да провери странните звуци, които долитали от кухнята, но там я очаквала голяма изненада - един ушат тюлен се бил промъкнал в къщата през вратичката за котката. Дивото животно пропълзяло покрай нея и приятелски подушило кучето й. После се преместило на верандата, покачило се на дивана и се свило да подремне. Виж още забавни истории в рубриката „Удивителни животни".

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на юнския брой наNational Geographic KIDS.

 

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Юни 2013

Вижте повече

Юни 2013