Юни 2011

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Тайните на хитрата Лисана в новия брой на
NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS БЪЛГАРИЯ

Кума Лиса живее наблизо
Лисиците са малки и приличат на котки, но са роднини на кучетата, вълците и койотите. Те са диви животни, макар понякога да обитават задните дворове на къщите по селата. Способни са да променят поведението си според човешката дейност. Могат да бъдат хищници, но и да ровят в боклука, за да си намерят храна и бърлоги. За да им помогнем да останат диви, не бива да ги храним, нито да ги доближаваме. Трябва да затваряме кофите за боклук и нощно време да прибираме домашните си любимци и тяхната храна. NG Kids България ще ти разкаже за живота на лисиците в близост до хората.

SOS акция „Мечка"
Малкото очилато мече е ужасено и не може да разбере какво се е случило. Прелитащ самолет е загубил управление и се е разбил в планините на Северно Перу - толкова наблизо, че огнената експлозия или е убила, или е прогонила майка му. Женското мече по чудо е останало невредимо, но е едва на три месеца и не знае какво да прави. Объркано и гладно, то се върти около горящите останки и чака майка си, която не се завръща. NG Kids България ще ти разкаже историята на осиротяло мече, което пораства с помощта на грижовни хора и вече живее на свобода.

Животни албиноси
Цветът на всяко животно си има предназначение. На някои помага да се слеят с околната среда, за да се скрият от хищници или да издебнат плячката си. При други ярката окраска предупреждава хищниците, че са отровни, а пък трети привличат така партньори. Но в природата се срещат и странни животни, които са напълно бели с червени или розови очи - това са животните албиноси. NG Kids България ще ти разкаже защо техният живот е изложен опасности.

Морски чудовища
Когато динозаврите за първи път стъпили на сушата, свирепи влечуги вече властвали в моретата. Почти 200 млн. години тези хищници със здрави зъби и инстинкт на убийци били най-големите страшилища на океаните. Но когато преди 65 млн. години към вулканичните изригвания и промените в климата се прибавил и гигантски сблъсък с метеорит, повечето морски влечуги изчезнали също като динозаврите. Днес вкаменелости разкриват как са живели тези морски чудовища. Гмурни се с NG Kids България, за да изследваш този загадъчен подводен свят.

Бонус: Плакат на филма „Колите 2"

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на юнския брой на NG KIDS България.

English for Kids. Подбрана част от текстовете в списанието са оставени в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 36 в списанието.

Юни 2011

Вижте повече

Юни 2011