Юни 2010

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

ТАЙНСТВЕНИЯТ СВЯТ НА МОРСКИТЕ КОСТЕНУРКИ В НОВИЯ БРОЙ НА NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS БЪЛГАРИЯ

към аудиофайловете 

Хипопотамска уста. Мислиш ли, че един хипопотам може да постави рекорд? Да, защото се оказва, че има най-голямата уста от всички сухоземни животни - размерът на захапката му е около 1,20 м. Случвало се е хипопотам да прехапе на две 3-метров крокодил! Прочети още необичайни истории за животни в рубриката „Рекордите на Гинес" в юнския брой на NG Kids България.

По следите на морските костенурки. Щом се излюпят, мъжките костенурки се отправят към океана и никога повече не стъпват на сушата. Женските се връщат само за да снасят яйца. През целия си живот морските костенурки излизат на повърхността само колкото да си поемат дъх и могат да изчезват под водата за дълги периоди от време. Надникни заедно с NG Kids България в тайнствения свят на тези влечуги с помощта на специалната подводна камера „Критъркам".

Малка видра намира нови приятели. С последни сили малката видра изпълзява на брега на една река в Югозападна Англия. Загубила е майка си, когато придошлата река наводнила тяхното леговище. Замръзналото животинче умира от глад, но не знае къде да си потърси храна или подслон. В юнския брой на NG Kids България ти предлагаме разказ за това как изпадналото в беда бебе видра намира нов топъл дом благодарение на хората.

Тайният живот на растенията. Всички растения - от най-малкото цвете до най-голямото дърво - имат един голям проблем. Те са неподвижни, впили корени в земята. Не могат да избягат от враговете си. Не могат да тръгнат да си търсят храна, вода или партньор. В юнския брой на NG Kids България ще научиш до какви хитрини прибягват растенията, за да могат да оцелеят..

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 38 в списанието.

 

Юни 2010

Вижте повече

Юни 2010