Юни 2009

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

ЛЕОПАРДИТЕ - СУПЕР КОТКИТЕ НА ДИВАТА ПРИРОДА

Леопардите може и да са най-малките от „големите котки" - група, която включва също лъвовете, тигрите и ягуарите, - но са удивително силни за големината си. Освен това те са царе на потайното дебнене. Благодарение на петнистата си козина те се сливат с дърветата, тревите и сенките, което ги прави почти невидими. NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще ти разкаже а живота на леопардите и за техните съперници в лова.

Ще научиш също какво се е случило с малкия снежен леопард Лео, след като майка му била убита. Снежните леопарди са застрашен животински вид и спасяването на всеки един от тях е важно за бъдещето на планетата. Рубриката „SOS акция" е интересна за всички деца, които искат да знаят как може да помогнат за опазването на живота на Земята.

Вълшебните вградени камери на твоето тяло. Твоят личен чифт камери е толкова невероятен, че може да работи и посред бял ден, и в тъмна нощ. Макар да са едва около 2,5 см в диаметър, те могат да ти покажат образа на мъничка мравка или на мъждукаща звезда на трилиони километри от тук. Могат да променят фокуса за миг и да останат фокусирани, докато клатиш глава или подскачаш. Това са твоите очи. NG KIDS България ще ти разкаже как са устроени.

Загадката на замразения мамут. Странното животно сякаш било заспало. Десетгодишният Костя Худи и брат му го помислили за северен елен и се затичали през арктическите снегове, за да погледнат отблизо. Така открили същество, което било много по-странно, отколкото можели да си представят: прекрасно съхранено тяло на космато мамутче. NG KIDS България ще ти разкаже за това как откриването на замръзналото бебе мамут разбулва тайни отпреди 40 000 години.

В юнския брой на NG KIDS България ще ти разкажем още за най-дългото куче в света - ирландския вълкодав Мон Ами фон дер Ойлмюле; за едно модно котешко ревю, проведено в Ню Йорк; за делфинката Били, която сама се научила да ходи на опашката си; за конкурса за детска карта на света и още много, много други невероятни и увлекателни истории. А на въпроса „Какво ли си мисли шимпанзето, докато работи на компютър?", ще трябва да отговориш сам.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение, а преводът на фразите на български език е поместен на последната страница на списанието.

Юни 2009

Вижте повече

Юни 2009