Юли 2014

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Езикът на сурикатите в юлския брой на National Geographic KIDS
Задружните сурикати

Общуването е ключът към оцеляването на сурикатите. Те непрекъснато издават звуци. Оказва се обаче, че цвърченето, лаят, скимтенето и мъркането означават различни неща за другите животни в групата. Дори и малки промени в звука може да накарат колонията сурикати да хукне да се крие, да се притече на помощ или да продължи да търси храна. KIDS ти представя превода на някои сурикатски сигнали.


Невероятно, но факт

Знаеш ли, че езикът на хамелеона може да се движи със скорост 21 км/ч? А известно ли ти е, че Непал е единствената страна в света, която няма правоъгълно знаме? Виж още смайващи факти в рубриката на KIDS „Невероятно, но факт“.


Куче лети с делтаплан

Австралийското пастирско куче Шадоу е готово на всичко – включително да полети, за да бъде със стопанина си Дан Макманъс. Песът редовно се качва на делтаплан със своя приятел човек. KIDS ти разказва още любопитни случки в рубриката „Удивителни животни“.


Най-тъмната планета

Странната планета TrES-2b е най-тъмната планета, откривана някога. Всъщност това небесно тяло представлява светещо газово кълбо. TrES-2b е толкова тъмна заради съставките на този газ, които поглъщат 99,9% от светлината, която стига до тях. Заради това планетата е по-тъмна и от най-черната боя. Научи още за планета TrES-2b в рубриката на KIDS „Пътуване в Космоса“.


Спасителна акция „Хипопотам“

Самотно хипопотамче стои на брега на река Замбези в Замбия, Африка. Майка му никъде не се вижда. Един голям, възрастен хипопотам няма защо да се бои от хищници, но оставеното без охрана бебе лесно може да стане вечеря на гладните крокодили и хиени. С всяка минута под силното слънце то все повече отслабва. KIDS ти разказва как хората помогнали на осиротялото хипопотамче.


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на юлския брой на National Geographic KIDS.


Родители
, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Юли 2014

Вижте повече

Юли 2014