Юли 2013

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Как се става голям лъв - правилата на прайда в юлския брой на National Geographic KIDS

Живот в прайда
Някога лъвовете били многобройни в цяла Африка, Азия и Европа. Днес в дивата природа са оцелели едва между 32 000 и 35 000, почти всичките в Африка. Малките лъвчета са застрашени от много опасности, с които трябва да се научат да се справят сами. Много важно е да усвоят правилата на живот в лъвското семейство - прайда.

Спасителна акция „Слонове"
За да се спасят от палещото слънце, стадо слонове отиват да потърсят прохлада в лагуната Капани в Замбия. Но лагуната е пресъхнала и са останали само няколко кални локви. Едно слонче се търкаля в лепкавата кал, за да се охлади, но потъва дълбоко в калта. Неговата майка се опитва да му помогне, но също затъва. Виж развръзката на тази напрегната история на страниците на юлския KIDS.

Дръзки изследователи
Херпетологът Брейди Бар, чиито пътешествия го изправят лице в лице с опасни животни, разказва за необичайните си изследователски методи. Той е улавял крокодил с кълбо канап, проследявал е бели акули с хеликоптер с дистанционно управление и дори се е маскирал като хипопотам, крокодил и павиан, за да се доближи до животните.

Невероятно, но факт
Знаеш ли, че някога използвали бодлите на бодливото свинче като клечки за зъби? А известно ли ти е, че една мълния съдържа достатъчно енергия, за да препече 100 000 филийки? Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт".

Патешко модно ревю
Патицата Сара участва в ежегодното патешко шоу, което се организира за забавление. Появява се на всяко ревю с розова рокля с пелерина под звуците на ритмична музика. Сара и други патици от нейната ферма в Австралия дефилират с елегантни рокли и костюми, шити по поръчка. Пернатите манекени се клатушкат на групички по миниатюрен подиум и получават много овации от публиката. Виж още забавни истории в рубриката „Удивителни животни".


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на юлския брой на National Geographic KIDS.

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Юли 2013

Вижте повече

Юли 2013