Юли 2011

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Животни пакостници в новия брой на
NationalGeographic KIDS

Пакостници, които няма да забравите
Познаваш ли хора, които са хитри, забавни и способни да ти скроят страхотни номера? Понякога животните също се държат по този начин - сам ще се убедиш от тези 7 истории за животни шегаджии.

Гепардът: роден спринтьор
Тази дива котка е един от най-невероятните ловци в природата. За разлика от другите котки гепардът има къси кучешки зъби. Колкото и да звучи странно, може би това му помага да тича по-бързо. Освен това гепардът има по-дълги крака от другите котки. Както и дълъг, изключително гъвкав гръбнак. Благодарение на тези си физически данни може да измине с една крачка 7 метра.

 

Животни актьори
Зоологът д-р Стоян Лазаров има необичайно хоби - „реквизит животни". Запознай се с още няколко негови питомци, участвали във филми, снимани в България - игуаната Нирвана,  чехословашкия вълчак Терез и лакомия лемур Флъфи от зооклуб „Ной" в софийския зоопарк.

Бъдещето на роботите
Роботите помагат на астронавтите в открития Космос, гмуркат се на дъното на океана, за да събират данни за петролните разливи, и изследват вулкани. А сега добрата новина: скоро роботите ще станат полезни в дома - ще вдигат паднали неща, ще водят прости разговори и дори ще усвояват нови умения от човешките същества!

Бонус: Плакат на гепард - най-бързото животно на планетата.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на юлския брой на NationalGeographic KIDS.

English for Kids. Подбрана част от текстовете в списанието са оставени в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 36 в списанието.

 

 

 

Юли 2011

Вижте повече

Юли 2011