Художничката Катя Калайджиева представя своята първа изложба „Пътят на сърцето“

Пулсът на времето

С голямо удоволствие ви каним на откриването на изложбата „Пътят на сърцето“ в централното фоайе на Metropolitan Hotel Sofia, a member of Radisson Individuals, на 21 март от 18:00 часа.

„Пътят на сърцето“ е първата изложба на художничката Катя Калайджиева, която е завършила химия и металургия, но вече не работи по специалността си, защото се е отдала на най-голямото си хоби – приложното изкуство. Повече от 40 години художничката живее в любимия си град, Пловдив.

Катя работи с полускъпоценни камъни и кожа, от които създава сюжети – символи, лица, абстракции. „Най-трудно е да направиш лице или маска от кожа и камъни. Трябва да избереш най-подходящите камъни и така да моделираш лицето, че в него да има живот, настроение, излъчване и по този начин да покажеш характера“, споделя тя.

Рецептата за работа е желание, умение, талант, а съприкосновението с естествените материали – кожа и полускъпоценни камъни - я свързва с природата. Това, което прави с ръцете и въображението си е най-голямата ѝ страст, другата любов е планината, почти наравно с музиката на Стинг, Шаде, Сара Брайтман, Андреа Бочели.

Между картините, чието създаване ѝ отнема между един и два месеца, Катя прави керамични гърнета и саксии, прекрасни декорации за дома. Тя е единственият приложник в България, който използва тази смесена техника, създавайки картини по такъв начин.

Събитието се случва благодарение на Мартина Божанска, генерален мениджър на Metropolitan Hotel Sofia, част от Radisson. Откриването на изложбата е на 21 март и може да бъде видяна до 12 април.

Всички гости на официалното откриване ще бъдат посрещнати с изискан коктейл, допълващ идеално артистичната атмосфера.

Бъдете сред първите, които ще видят спиращите дъха творби на Катя Калайджиева!

Заповядайте!