Възходът и падението на келтите

Цивилизация Наука

Цели седем века келтските племена властвали над Южна Германия и големи части от Централна Европа.
Келтите се укрепили, римляните създали обсаден пръстен и накрая се сражавали в ръкопашен бой. Келтите претърпели поражение в последната си голяма битк...
Келтите се укрепили, римляните създали обсаден пръстен и накрая се сражавали в ръкопашен бой. Келтите претърпели поражение в последната си голяма битка в Бургундия през 52 г. пр.Хр.

Галерия | Възходът и падението на келтите

Вижте 5 снимки

Келтите търгували на далечни разстояния. Възприемали познания и начин на живот от южните европейски култури. Били успешни търговци. Имали своя върхушка и погребвали владетелите си в богати гробници с оръжия и накити. Също така били умели строители и създали първите градове северно от Алпите. Въпреки това са единственият древен централноевропейски народ, който не е наследен от съвременна нация.

Освен това съдбата им показва как липсата на сплотеност и икономическите промени могат да повалят на колене цяла една култура.

Вижте как наследството от конфликти между келти и римляни все още определя света ни днес и открийте едни от най-загадъчните древни народи в Европа.

Септември 2019

Вижте повече

Септември 2019