Възможно ли е да летите с евтини самолетни билети в България?

Пулсът на времето

Пътуването със самолет е едно от най-големите удоволствия, на които можем да се отдадем. То определено има своите плюсове, които ни спестяват доста проблеми, ако искаме да стигнем от една точка до друга.

В България дълго време вътрешните полети оставаха тема табу, поради високата цена на билетите, неудобните часови интервали и липсата на каквато и да е логистика. Но днес всички тези проблеми са само спомен от миналото. Нека видим възможно ли е да пътуваме с евтини самолетни билети от един град в България до друг и какви предимства ни носи това.

Предимства на пътуването със самолет в България

Можем да разделим всички плюсове на пътуването със самолет в две основни групи – предимства, които се отнасят до този вид транспорт по принцип и предимства, характерни за нашата страна.

Защо си струва да изберем авиотранспорта по принцип? Отговорът е лесен: самолетът ни спестява изключително много време. Нека сравним най-достъпния транспорт – железопътният, с предимствата на авиолиниите. Пътуването с влак от София до Бургас може да отнеме около 7 часа – продължителност, която ще подложи на изпитание нашата физическа и психическа издръжливост както през зимата, така и през лятото. Факт е обаче, че цената е изключително ниска, особено ако се възползвате от 50 % намаление на стойността на билета. Затова и много хора избират този вариант, въпреки минусите.

Но през последните години в България нашумя използването на различни платформи, които обединяват информация от много места и я предоставят в най-удобната за нас форма. Такава платформа е eSky, която събира в себе си всички налични полети както в страната, така и към чужди дестинации, подреждайки ги автоматично по тяхната стойност. Също така, в eSky можем да видим и по-евтини варианти за близките дни, в случай че програмата ни го позволява.

Ето как в България започнахме все по-често да се обръщаме към закупуването на самолетни билети. В рамките на по-малко от час можем да се возим удобно от столицата до Варна или Бургас и просто да се отдадем на мечтаната ваканция.

В случай че все още не сте планирали вашето пътуване, препоръчваме ви да разгледате предложенията тук.

Защо да изберем пътуване със самолет в страната

През последните години летищната инфраструктура в страната се подобри значително. Обслужването в самолетите е на световно ниво, докато цените на билетите не са толкова високи. Във всички градове с летища има достъпен градски транспорт, чрез който хората лесно достигнат централните райони.

Друга основателна причина, поради която все по-често избираме пътуването със самолет в страната, е навлизането на нискотарифни авиолинии. Така за 20 евро например, можем спокойно да си вземем билети отиване и връщане от София до Варна или Бургас. Разбира се, нужно е да имаме предвид ограничението на багажа, което обаче не означава да пътуваме без багаж. Ето защо днес е много по-лесно да планираме бързо пътуване през предстоящите месеци и да се насладим пълноценно на родното Черноморие.

Оферти, от които можем да се възползваме

На https://www.esky.bg/samoletni-bileti можем да прегледаме всички възможности пред нас. Важно е да се отбележи, че ниските цени на самолетните билети са актуални не само за вътрешните полети. Всъщност, можем да отскочим до Барселона само за 44 евро, до Неапол за 26 евро или до Лондон за 30 евро. А освен тях, има и още много други дестинации като Мадрид, Атина, Милано, Виена, Париж, Майорка.

Лесно е да планираме ваканцията си не само по Българското Черноморие, но и в някоя европейска страна, посещавайки местните забележителности или като прекарваме време на плажа в чужбина. Платформата eSky ни позволява не само да избираме самолетните билети, които са ни най-удобни за нас като ден и час - тук можем да видим и различни опции за настаняване, което значително улеснява процеса по пътуване и логистика.

Когато търсим изгодни оферти за евтини самолетни билети, е добре да прегледаме тематични онлайн форуми или групи в социалните мрежи, където със сигурност можем да открием изгодни предложения, дори в последния момент.

Лесно е да осигурите идеалната почивка за вас и вашето семейство. Резервирайте вашите самолетни билети още днес и започнете да планирате следващата си ваканция.