Военни делфини охраняват американски ядрени оръжия

Природа Цивилизация

Военноморска база „Китсап“, на около 32 километра от Сиатъл, е вероятно най-големият лагер за ядрени оръжия. Той се охранява от делфини, тренирани от Военноморските сили на САЩ.
Делфините афали са сред най-често обучаваните от Военноморските сили на САЩ.
Снимка: National Geographic Creative
Делфините афали са сред най-често обучаваните от Военноморските сили на САЩ. Снимка: National Geographic Creative

„Близо една четвърт от американските 9962 ядрени оръжия са зачислени към подводната база „Бангър“, на 32 километра северозападно от Сиатъл“, докладва Seattle times. „Бангър“е най-големият склад за ядрени оръжия в САЩ, и вероятно в света, пише изданието.

Повечето ядрени оръжия са приспособени за изстрелване от подводници. Ето защо толкова голяма част от американския инвентар е складиран в морската база в Тихия океан.

Галерия | Най-умните животни - галерия

Вижте 11 снимки

Военноморските сили на САЩ използват делфини от май 2010 година, за да защитават водите около базата. Преди това нежеланите гмуракчи са били прогонвани от тренирани морски лъвове. Миналата година Военноморските сили са обучили 85 делфина и 50 морски лъва за охранителни цели.

Китове – шпиони: бозайници с доказан военен опит

Вижте повече

Китове – шпиони: бозайници с доказан военен опит

Историята на кита – белуга руски шпионин край бреговете на Норвегия продължава да обикаля световните медии. Китът отказва да напусне пристанището и радва местните жители с...

Когато делфин открие гмуркач, той отива до треньорите си. Те му дават устройство, което той пуска близо до натрапника, за да го прогони.