Вдъхновена от природата, направена за ежедневието – серията Vardag на Fjällräven

Пулсът на времето

Макар астрономическата пролет да настъпи още през март, когато дърветата показаха слаби наченки на цвят, силата и красотата на този сезон се разгърна едва през последните няколко седмици от април.

Приятното време, съчетано с пойната песен на птиците, носена през разцъфналите върхове на дърветата... Почти невъзможно е на човек да не му се прииска да се откъсне за кратко от работната си атмосфера и да се слее с природната картина. И все пак, пролетта е поравно белязана и от хубаво време, и от внезапно застудяване. Затова, ако сме ентусиасти да прекарваме обедната си почивка сред природата, е хубаво да сме достатъчно добре подготвени по отношение на облеклото си. На помощ идва аутдор експертът Fjällräven с перфектното решение за всеки ден.

Какво стои зад името Vardag

Серията Vardag е създадена от Fjällräven с идеята да се превърне във водеща линия за любителите на природата, които водят активен градски живот. В буквален превод от шведски vardag означава всеки ден, което перфектно олицетворява предназначението на всеки един модел от семейството – възможност за комфорт по време на ежедневните задачи, но и за малки градски бягства от всекидневието.

За сезон пролет-лято 2022 г. серията Vardag ще посрещне нови членове, изработени от доказали се във времето материи, с изчистен дизайн и функционалност.

Пролетта още изисква от нас да носим яке навън и затова моделът Vardag би се вписал естествено в следващата ни разходка. Неподвластен на времето дизайн и невероятно издръжливо, новото Vardag яке за мъже и жени е тук и няма намерение да си тръгва скоро. Дизайнът е семпъл и устойчив, с големи джобове и издръжливи метални копчета. Якето е направено от най-издръжливия плат на Fjällräven, а именно G-1000 HeavyDuty Eco. Материята остарява красиво и се омекотява с течение на времето.

При горнищата новопридобивката е олекотен полар, изработен от 100% рециклиран полиестер, с джобове и цип. Той е идеалното решение за допълнителен слой в онези пролетни вечери, когато е още студено – точно както яке в летните нощи, съвсем леко загатващи за своите по-хладни предшественици. Поларените пуловери Vardag са изработени по нов, по-устойчив процес на боядисване (CO2 Dye), който има потенциал да оползотвори до 70 % по-малко вода и над 80 % по-малко химикали в сравнение с обикновените техники на боядисване.

Мъжете, също така, могат да открият синонимът на практичността в ежедневието в лицето на панталоните Vardag. Платът G-1000 Eco Stretch се движи с вас по време на разходки с велосипед до работа или по време на екскурзии след офиса с приятели. Трите джоба с цип държат на сигурно дребни предмети, а талията с ластик отзад спомага за по-плътно прилягане.

Екипът за разходка навън не е завършен без подходяща чанта, в която да складираме бутилката си с вода и най-важните ни лични принадлежности. Въпреки че е един от по-малките членове на семейство Vardag, тази чанта предлага много място за предметите, необходими за един ден в града. Изработена е от издръжлив G-1000 HeavyDuty Eco материал, а вътрешността е от рециклиран найлон с допълнителна подплатена основа за стабилност. Може да се носи на рамото или в ръка. Конструкцията на дръжката допринася за нейната стабилност, като същевременно придава на чантата характерния ѝ вид.

През следващите няколко месеца природата несъмнено ще ни даде повече от един повод, за да я обикнем. Затова от Fjällräven отправят апел „Нека се видим тук!“ с надеждата повече хора да усетят магията на този сезон.

Моделите екипировка на Fjällräven са налични в магазина на марката в The Mall, етаж 0 или на www.fjallraven-shop.bg