Убежище за животни спасява агнета от великденската трапеза

Цивилизация

В хълмиста провинция край малкия италиански град Нерола Масимо Мани създава убежище за животни, където живеят овце, крави, коне, прасета, кокошки, дори папагал.

© Източник: iStock

Сега, точно преди празничният уикенд (католическият Великден през 2022 г. е на 17 април), той добавя две агнета към семейството.

Мани спасява едното от кланица близо до Рим по време на мирен протест, когато заедно с други активисти искат то да бъде освободено като жест на добра воля. Второто пристига в приюта, след като италианецът убеждава фермер да се откаже от него и плановете си да го превърне в празнично ястие, пише Euronews Green.

От фермер до активист за правата на животните

Като млад Мани работи в зоомагазин, а по-късно създава малка ферма в провинцията, където отглежда агнета. Но скоро след като продава първата партида, се случва нещо, което го кара да преосмисли плановете си за кариера.

Щом бебетата били отведени в кланицата, майките им започнали да ридаят в знак на протест. Бившият фермер описва това като ужасяващ шум, който го преследва дни наред. Накрая Мани отива в кланицата и откупува обратно агнетата на два пъти по-висока цена, отколкото ги е продал.

Откакто става активист за правата на животните, той редовно участва в протести пред кланиците. Казва, че често вижда "триетажни камиони, пълни с бебета, плачещи за майките си. Можете да чуете виковете на агнетата от няколко километра преди да са пристигнали. Сърцераздирателно е."