"Твоят мозък: 100 неща, които не знаеш" - колекционерско издание

Книги

Автор: Патриша С. Даниълс

ISBN: ISBN 978-954-399-528-8

Поръчай тук

Разкрийте тайните на човешкия мозък с новото колекционерско издание на „National Geographic “Твоят мозък: 100 неща, които не знаеш”!


Какво е мозъкът? Той е това, което определя вашата личност. Колкото и да е парадоксално обаче, органът, който ви позволява да разберете света, разбира себе си твърде слабо. Благодарение на удивителни изследвания, основаващи се на хилядолетни проучвания, науката днес разбулва мистериите една по една, за да разкрие как по-малко от 2 кг тъкан създават цяла вселена в главата ви.

Поръчайте новото колекционерско издание от онлайн книжарницата на нашето издателство.

В тази нагъната маса във всяка секунда протичат електрохимични реакции, които създават поразително сложна симфония. В много случаи това не се управлява съзнателно. Мозъкът прави така, че белият дроб се разширява с притока на въздух и регулира сърдечния пулс. Той съхранява спомени и обработва звуци и гледки, миризми и вкусове, както и чувства – от едва доловими до зашеметяващи.

Освен автоматично извършваните дейности, мозъкът изпълнява и други различни функции. От човешкия мозък се раждат съзнанието и разсъдъкът – уникалната способност на Homo sapiens, „разумния човек“, да осъзнава, че осъзнава.

Един от акцентите в “Твоят мозък” на National Geographic е поглед върху трилионите невронни връзки, които предават информация и координират физическите дейности, за да създадат един от най-сложните обекти във Вселената. Човешкият мозък и неговото съзнание крият много загадки. Мисли, сънища, съзнателно и несъзнателно, емоции и решения - как мозъкът създава всичко това и защо? Отправете се на едно невероятно пътуване към контролния център на човешкото тяло и изследвайте завладяващия орган, който отличава човешкия вид.

Богато илюстрирана с великолепни пълноцветни изображения, тази красива и пленителна книга има място във всяка библиотека и няма да остави безразличен никой, който я държи в ръцете си.

Не пропускайте да разгледате нашите промоционални пакети от 2 или повече издания на National Geographic, които предлагат привлекателни отстъпки и безплатна доставка!

Поръчайте сега!

​СЪДЪРЖАНИЕ

Въведение

Учещият се мозък

Мозъкът ви постоянно обработва и складира последната постъпила информация. Новите преживявания и спомени са от решаващо значение за ученето.

Възприемчивият мозък

Мозъкът възприема външния свят чрез сетивата ви, които въздействат върху вашите мисли, емоции и личност.

Неосъзнаващият мозък

Мозъкът е активен винаги, дори когато спите. Има тънка граница между неосъзнаващия и будния, осъзнаващ мозък.

Емоционалният мозък

Вашият мозък обработва силни емоции, които могат да повлияят върху много неща – от израза на лицето до решенията, които вземате ежедневно.

Стареещият мозък

Мозъкът ви се променя неотклонно с остаряването, но умствените и физическите упражнения помагат да го поддържате в добро здраве

Галерия | "Твоят мозък: 100 неща, които не знаеш" -...

Вижте 17 снимки

Поръчай тук