Трекинг тура Fjällräven Vándortúra привлече участници от 11 държави

Пулсът на времето

Седмото издание на трекинг тура Fjällräven Vándortúra привлече участници от 11 държави, включително България.

Fjällräven, шведският експерт в аутдор екипировката, посрещна отново природните ентусиасти с няколкодневен преход в областта Балатон, Унгария.

След двугодишна пауза, традиционният приключенски поход на Fjällräven Vándortúra успя да отбележи успешно своето седмо издание. 143 участници от целия свят преминаха през живописната местност на природния парк Балатон в Унгария. В Занка, финалната точка на многодневния поход, групата Blue Cimbal поздрави участниците за благополучното завършване на Vándortúra. Природният поход бе проведен по-рано този месец.

В продължение на пет дни участниците в трекинг тура Vándortúra, организиран от Fjällräven, се наслаждаваха на местността, заобикаляща езерото Балатон в Унгария. Любителите на природата можеха да избират между по-кратките 80 км преходи и по-дългите 110 км. Въпреки високите температури, 143-мата участници завършиха похода успешно. Освен приключенци от страната домакин, към отбора се присъединиха и туристи от Чехия, Холандия, Словакия, Словения, Полша, България, Гърция, САЩ, Сингапур и Шотландия.

Радваме се, че програмата прерасна в толкова популярна и успешна поредица от събития след първата Vándortúra през 2014 г. Нашата цел от самото начало беше да запознаем възможно най-много хора с традициите на трекинга и да създадем истинско трекинг преживяване за всички. Усещането за постигнатия успех не само сред местните, но и чуждестранни туристи, е несравнимо. Семейството на Vándortúra се разраства с все повече и повече международни участници всяка година.", каза Золт Безседес, мениджър продажби на Fjällräven за Унгария.

В традицията на прехода, участниците вървяха със собствено темпо, носейки сами екипировката си и нощувайки на палатки на открито. Обучителни семинари през деня и оживени лагерни дискусии през нощта на фона на зашеметяващата природа на Балатон допринесоха за приятелската атмосфера между участниците.

Всяка година организаторите на Vándortúra обръщат специално внимание на околната среда и насърчават участниците да оставят възможно най-малко следи по пътеката и в лагерите. Както и предишни години, туристите имаха шанс да се включат в кампания за събиране на отпадъци и да получат награди срещу тази дейност.

Горди сме, че Fjällräven Vándortúra стана известен извън границите на страната, с много чуждестранни туристи, които се присъединиха към нашата общност тази година. Въпреки че близо 150 души взеха участие в приключенския поход, семейната атмосфера, която се превърна в запазена марка на събитието, беше поддържана през цялото време, което е особено привлекателно за мнозина. Ние сме уверени, че както местните, така и международните туристи са имали променящи живота преживявания, създали са добри приятелства и ще продължат да приключенстват с нас на следващата Vándortúra", коментира Санела Крисат, заместник-главен оперативен директор и ръководител маркетинг във Fenix Outdoor GmbH, компанията майка на Fjällräven.

Снимки: Виолина Младенова-Дамянова