Този сезон Fjällräven предлагат най-универсалната гама трекинг панталони

Пулсът на времето

Правилните трекинг панталони правят всичко, а връзката с тях обикновено е за цял живот. Затова шведският аутдор експерт Fjällräven съветва – изберете мъдро!

Галерия | Този сезон Fjällräven предлагат най-универсалната гама трекинг панталони

Вижте 5 снимки

Когато не можем да излезем сред природата, какво по-добро време да се подготвим за предстоящи пътувания? Проучете, прочетете повече за това каква екипировка да изберете, сравнете, селектирайте и напишете списък с това какво ще облечете и какво ще носите. Намирането на подходящия чифт трекинг панталони може да бъде първата стъпка към много успешни походи.

Експерт в трекинг панталоните още от 1970-та

Шведската компания Fjällräven започва своя път към това да стане експерт в панталоните за открито още през 1970 г. Трекингът в природата изисква приличен чифт панталони, който да издържи на строгите условия. По това време линията Greenland става първата от многото последвали видове, които Fjällräven създава през годините. Резултатът от постоянните устойчиви подобрения и иновации е една от най-големите селекции на панталони в аутдор индустрията. Първите чифтове Greenland са направени от G-1000, патентованият материал за открито на Fjällräven. Основателят на компанията, Оке Нордин, първоначално е смятал да използва плата за палатка, но в последствие преценил, че е твърде тежък за целта. Оказва се обаче идеален за първата дреха на марката – якето Greenland, но също така и за първия чифт панталони – Greenland. Единственото нещо, което трябва да се подобри е водоустойчивостта на тъканта.   През 2011 г. е създадена линията панталони Keb – това e нов стандарт на технически трекинг панталони, изработени с издръжливия G-1000 в комбинация с разтеглива материя. Веднага след излизането си Keb печели Outdoor Industry Award за „Най-добри панталони за открито“. Съдийският панел възхвалява дълготрайността, функционалността и устойчивостта на панталона. Последваха още много награди. Днес, с повече от 50 години опит в проектирането на трекинг панталони, Fjällräven все още работи непрекъснато върху разработването на нови продукти и материали, както и подобряването на съществуващите модели.   Този иновативен дух доведе до много различни кройки и стилове, както и до успешни модели като еластичния, но здрав трекинг модел клин Abisko , хибридни модели с разтягане и G-1000 материя, като панталоните Kaipak или супер леките и дишащи, многократно награждавани Abisko Midsummer панталони. Заедно те формират една от най-широките и многостранни гами от трекинг панталони в индустрията, където всеки може да намери своят перфектен чифт.

Как да намерите перфектните трекинг панталони

Fjällräven добре познава своите трекинг панталони. Но защо има толкова много модели? Отговорът е толкова прост, колкото е очевиден: всички сме различни. Наслаждаваме се на различни дейности. Така че и нашите панталони трябва да са различни. Хенрик Андерсон

Хенрик Андерсон

Хенрик Андерсон е ръководител на отдела за дизайн и иновации във Fjällräven. Той съветва да си зададете няколко прости въпроса, за да започнете процеса по намиране на перфектния чифт панталони за вас: За какво ще ги използвате? И в какъв климат?  Всички панталони за трекинг са направени така, че да можете да се движите лесно в тях. Но тези първоначални въпроси ще ви дадат представа за това, какъв избор на кройка и тъкан ще ви бъде най-полезен. Веднага щом го установите, можете да се запитате: Какви вещи искам да имам лесно достъпни? Това е мястото, където броят на джобовете влиза в игра. „Ако например се разхождате по терен без маркировка, джобовете на крачолите, които имат място за карта и компас, са удобни“, казва Хенрик.   Добрите панталони са панталони, за които не е нужно да мислите прекалено много. Те са интуитивни, материята не дразни и са ви удобни.

Акценти от колекцията - нещо за всеки

Богатият избор от модели, стилове и размери на панталони Fjällräven създава уникално предложение от подходящи продукти за широк кръг клиенти с различни нужди и предпочитания: леки и проветриви, бързосъхнещи и много компактни панталони с безкомпромисна функционалност и гъвкавост, направени от съвременни материали, които следват високите стандарти за устойчиво развитие на Fjällräven.   Новите панталони Kaipak дефинират привлекателна входна врата към богатата гама от панталони на Fjällräven. Леките и ефирни панталони High Coast Lite предлагат оптимален комфорт при всяка пролетна и лятна активност на открито. А панталоните от линията Abisko Midsummer са избрани от дълъг списък продукти като Gold Winner в „Outstanding Outdoor Awards 2019” на OutDoor by ISPO. Просто защото те задават изцяло нов стандарт на функционалност за трекинг в топли метеорологични условия по целия свят.   Открийте продуктите на Fjällräven на www.fjallraven-shop.bg и в магазина на марката в The Mall, бул. Цариградско шосе 115, София.