„Светлината, която не виждаме“

България

На пазара вече можете да намерите Светлината, която не виждаме“ на Антъни Доер, наградения с „Пулицър“ бестселъров роман, който се превърна в една от знаковите истории на изминалото десетилетие.

Романът, който се появи на български език още преди да бъде награден с престижното отличие, излиза в ново издание след дълго отсъствие по книжарниците с нова корица и редакция.

Под сянката на наближаващата война Доер рисува съдбите на младата французойка Мари-Лор, изгубила зрението си като дете, и на германеца Вернер, когото съдбата запраща в брутална академия на Хитлерюгенд. Хванати в лапите на война, която не е тяхна, Мари-Лор и Вернер неусетно вървят един към друг. Съдбите им се преплитат дълго преди те да се срещнат, заедно с приказната история на огромен диамант, преследван настървено от жесток нацист. Но тъмнината затяга своята хватка. А мракът не щади никого.

Новото издание на наградения с „Пулицър“ роман Светлината, която не виждаме“ – история на тиха нежност, хваната в борбата между светлина и мрак.