СТАРТИРА FILM FORGE 2023

Пулсът на времето

50 CENT даде началото на програмата за обучение на NU BOYANA FILM STUDIOS.

Стартира новият сезон на практическата програма за обучение в сферата на кино индустрията. FILM FORGE се завръща с нова поредица от разнообразни курсове, посветени на различните аспекти от кинопроизводството. Специално за началото в България пристигна едно от най-големите имена в съвременната история на хип-хопa – 50 Cent. Легендарният изпълнител изнесе ексклузивен концерт, част от впечатляващия спектакъл Fashion Forge in Rome, в който се включиха десетки млади хора, преминали през школата на FILM FORGE.

В рамките на предстоящата кампания, FILM FORGE отново отваря врати за младите, за талантливите мечтатели, които обичат киното и вярват, че могат да бъдат част от него. А киното се нуждае от кадри и то, бързо. В отговор на това предизвикателство, програмата на NU Boyana Film Studios предлага решение. FILM FORGE предлага на младите не просто допълнителна опция, а истинска възможност да изберат своя професионален път възможно най-рано. Това ще им предостави повече време за развитие и усъвършенстване на уменията, като значително ще повиши и шансовете им за реализация.

С помощта на FILM FORGE младите кино любители и ентусиасти могат да се докоснат до реалния работен процес в сърцето на едно от най-големите филмови студиа в Европа. Сред избираемите дисциплини са почти всички възможни дейности – от грип, през осветление, грим и костюми, до производството на реквизит и много други. Програмата е адекватен отговор и има своя реален принос в решаването на редица социални казуси катопроблема с мотивацията на младите хора, осигуряването на трудова заетост и нови перспективи, за да бъде реално възможно оставането им в България, която толкова се нуждае от своето ново поколение професионалисти. Тази социална мисия на FILM FORGE е пример за всяка една индустрия, която би могла да осигури приобщаваща среда за младите, в която те да имат шанса да се докоснат до практиката, до реалните процеси и да усетят професията отвътре.

Ковачницата за кадри FILM FORGE ще разшири сериозно своя обхват в следващите няколко месеца с активни партньорства с гимназии и университети от цяла България. В рамките на кампанията ще бъдат осигуренимножество стипендии, за да имат възможност да се включат млади хора дори от най-отдалечените кътчета настраната и независимо от своя социален статус. Макар и да е насочена към бъдещите поколения специалисти,програмата няма възрастово ограничение и всеки, решил да поеме по изпълнения с приключения път на киното, е добре дошъл. Необходими са вдъхновение, ентусиазъм, желание за работа и стремеж към успеха. Повече информация за FILM FORGE, предстоящите курсове и условията за кандидатстване - https://filmforge.org/