Смъртоносни животни в Австралия

Природа

Австралия е популярна дестинация, особено за студенти. Има обаче и страховити истории за ухапвания от змии, нападения от гигантски комари или тарантули, които се мотаят из обществените тоалетни.
Mежду 2008 и 2017 г. коне и крави са станали причина за смъртта на най-много хора в Австралия.
Снимка: iStock
Mежду 2008 и 2017 г. коне и крави са станали причина за смъртта на най-много хора в Австралия. Снимка: iStock

Но, както пише abc.net други видове, някои от които се срещаат често и в Европа,  представляват реална заплаха за хората.

Колкото и да е изненадващо между 2008 и 2017 г. коне и крави са станали причина за смъртта на най-много хора в Австралия – 77, а кенгура са виновни за смъртта на 60 души през изминалите девет години.

Галерия | Редки пчели

Вижте 8 снимки

Стършели, пчели и оси са отговорни за смъртта на 27 души между 2008 и 2017 г. Ухапванията определено са болезнени, но за да причинят смърт са нужни цяла армада от тези насекоми. Нещата обаче са по-сериозни, ако възникне алергична реакция.

Галерия | Ренан Озтурк - на живот и смърт за...

Вижте 10 снимки

След стършелите се нареждат акулите и други морски животни. Макар нападенията от акули често да привличат вниманието на медиите броят на загиналите при срещи с тях е незначителен.

Змии и гущери са убили толкова хора колкото акулите и другите морски животни - 23 случая се приписват на тези влечуги. Следват кучетата с 22 жертви и крокодилите – 17 жертви.