Септември Кидс 2023

Списания National Geographic KIDS

Животни герои в септемврийския брой на National Geographic Kids България

Пазители на планетата

Знаеш, че трябва да опазваме планетата, за да съхраним животните – но те също ни помагат да се грижим за 3емята! Някои същества улавят въглероден диоксид, засаждат гори, пазят морските брегове и какво ли още не. NG Kids ти представя 10 животни и техните суперсили на пазители на планетата.

От „Олеле!“ до „Страхотно!“

Известно ли ти е кое обединява три много популярни днес неща: курабийките с шоколадови парченца, пластилина и вафлената фунийка за сладолед? Отговорът е изненадващ – всички те били създадени случайно. Научи как трима изобретатели превърнали хаоса в успех.

30 факта за съня

Чувал ли си, че мравките спят по над 250 пъти на ден, като дремват по около 1 минута? А знаеш ли си, че хората прекарват около една трета от живота си в сън? Разбери кой, как, къде и колко време прекарва в сън.

Катерица крие орехи

Катерица избрала необикновено място да си крие орехите – един пикап. Осем години поред собственикът на колата се опитвал да паркира на различни места, но накрая винаги му се налагало да вади орехи, натъпкани около двигателя, в бронята и около гумите. Научи още истории с животни в рубриката „Удивителни животни“.