Септември 2014

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Палави панди близначета в септемврийския брой на сп. National Geographic KIDS

Панда купон

Всяко раждане на панда в зоопарк или резерват е повод за празненство. През юли близначките – рожби на гигантската панда Лун Лун, станаха на една година.

В дивата природа мамите панди трудно успяват да се грижат за две малки и едното често умира. За щастие домът на Лун Лун е в зоопарка в Атланта (Джорджия, САЩ), където двете мечета имат по-добри шансове за оцеляване. KIDS ти представя близначките Мей Хуан и Мей Лун, чиито имена, взети заедно, в превод от китайски означават „нещо неописуемо красиво и великолепно“.

 

Невероятно, но факт

Знаеш ли, че в Древен Египет само царските особи можели да ядат гъби? А известно ли ти е, че когато изхвърля вода, синият кит може да направи фонтан с височина три етажа? Виж още смайващи факти в рубриката на KIDS „Невероятно, но факт“.

 

Спасителна акция „Вълци“

Три малки вълчета се притискат едно в друго, а глад мъчи празните им коремчета. Вместо да живеят на свобода с глутницата, те са затворени зад ограда в един частен имот. Собственикът докарал родителите им в своя неподдържан двор, за да ги гледа като домашни любимци. KIDS ти разказва историята на три изоставени вълчета, които с помощта на добри хора си намират нов уютен дом

 

Росомаха!

Наричани още „горски призраци“ и „лакомци“, росомахите са малки, но свирепи животни, които приличат на мечки. Известно е, че са много интелигентни. Има разкази за това как се покатерват на дърво, дебнат и после се хвърлятвърху минаващ отдолу елен. Но са толкова потайни, че учените дори не знаят броя им на свобода. Тръгни с KIDS по следите на дивия и загадъчен суперхищник.

 

Загадката на Атлантида

Може ли един островен рай да изчезне за по-малко от ден? Така твърдят древните легенди. Мнозина не вярват, че империята Атлантида въобще е съществувала. Други настояват, че са открили останките й. Погълнало ли е наистина морето легендарния остров? KIDS ти представя мнението на учените за тази древна мистерия.

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на септемврийския брой наNational Geographic KIDS.

 

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, коитоорганизираме за вашите деца.

Септември 2014

Вижте повече

Септември 2014