Септември 2013

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Кукумявка спринтьорв септемврийския брой на National Geographic KIDS
 Лъжа или истина?

Вярваш на всичко, което четеш? А не трябва! Особено ако го четеш в интернет. Понякога е трудно да прецениш кое е истина и кое е просто майтап – някои хора се опитват нарочно да те заблудят. В KIDS ти предлагаме няколко истории, две от тях са подлъгали много читатели и са пример за интернет измами. Можеш ли да отличиш истината от лъжата?


Спасителна акция „Делфини“

Вместо безкрайните сини дълбини, в които са родени да плуват, два делфина афала виждат само бетонните стени на басейна, в който са затворени. Месеци наред делфините Том и Миша участват в схема за печелене на пари на брега на Турция. Собственикът не се грижи за тях и не чисти басейна. Мръсната вода е разболяла делфините и те бързо отслабват. Остават им броени седмици живот. Виж развръзката на тази напрегната история на страниците на KIDS.


Дръзки изследователи

Търсенето на следи от древното ни родословие много прилича на сглобяването на сложен пъзел, чиито части са заровени дълбоко в земята. Може да отнеме дни, месеци и дори години да откриеш точите елементи. Палеонтоложките Мийв и Луиз Лийки търсят вкаменелости от най-древните човешки предци в Северна Кения, Африка. В септемврийския KIDS Луиз разказва как двете с майка й правили разкопки за важно откритие.


Невероятно, но факт

Знаеш ли, че листата на някои палми могат да станат дълги колкото 2 лимузини? А известно ли ти е, че млекодайните крави произвеждат повече мляко, ако слушат класическа музика. Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт“.


Птица обича да тича

Да гледаш как пещерната кукумявка Боб тренира е страхотно шоу – тази птица обича да тича! Повечето видове кукумявки ловуват плячката си от въздуха, докато летят. Но пещерните кукумявки си търсят хапване на земята и са свикнали да се движат на два крака. Боб е толкова бърз, че гледачите му направили еднометрова писта с финална лента, за да тренира своя спринт. Виж цялата история на страниците на KIDS.


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на септемврийския брой на National Geographic KIDS.


Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Септември 2013

Вижте повече

Септември 2013