Септември 2012

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Пингвини роднини в септемврийския брой на National Geographic KIDS
 


Невероятно, но факт

Не е за вярване! Зъбите на алигатора са кухи! А пък един вид полско цвете мирише на... шоколад! Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт!" на страниците на KIDS.

 

Рекорд на Гинес на четири лапи

Кучето Суит Пий може да се спусне по десет стъпала с чаша вода на главата - нов рекорд за куче. Всъщност Суит Пий може да балансира на главата си книги, моливи и дори обувки. Виж още удивителни истории от архивите на Guinness на страниците на KIDS.

 

Горила пощи турист

Фотографът на диви животни Джон Кинг бил излязъл край една хижа в горски парк в Уганда, когато се появило семейство горили. Докато коленичел, за да снима, към него се приближили три млади горили и започнали да го пощят. Може би са го взели за член на семейството?! Виж още интригуващи история на страниците на KIDS.

 

Представяме ти пингвините

Със смешните си прически и забавни характери те съвсем не са просто едни черно-бели птици. Научи удивителни факти за всичките 18 вида пингвини на страниците на KIDS.

 

Невероятният слух на животните

Ушите на различните животни са различни - големи, щръкнали, клепнали... и при това не е задължително да са на главата. KIDS ще ти разкаже как ушите превръщат енергията в звук.

 

Конкурси:

* Вижте темата на следващия конкурс за рисунки и ни изпратете вашата!

* Вижте категориите на Международния фотоконкурс 2012 за деца, пригответе фотоапарата и участвайте!

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на септемврийския брой на National Geographic KIDS.

Септември 2012

Вижте повече

Септември 2012