Септември 2011

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

 

Разказ за морските видри в новия брой на
National Geographic KIDS

 

Морски видри: пухкави и упорити
Морските видри изглеждат сладки и пухкави, но всъщност са издръжливи и упорити хищници, които ежедневно се борят с плячката си, с околната среда и с другите видри. KIDS ще ти разкаже как тези симпатични животни са си заслужили славата на едни от най-коравите същества в океана.  

 

Чудати хотели
В повечето хотели водните забавления се свеждат до топване в басейна. Но на тези три странни, но страхотни места използват водата по толкова чудновати начини, че със сигурност ще ти се прииска да си там. KIDS ще ти представи необикновени водни атракции в още по-необикновени хотели по света.

 

Спасителна акция „Орле"
Доброволци от български природозащитни организации спасяват млад царски орел и го пренасят в новопостроено изкуствено гнездо в гората. KIDS ще ти разкаже как хората помогнали на тази застрашена от изчезване птица.

 

Малко познати факти за водата
Знаеш ли, че студената вода тежи повече от горещата? А известно ли  ти е, че сладката вода е по-малко от 3% от водата на планетата? Научи още много любопитни факти за тази толкова ценна за живота течност.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на октомврийския брой на National Geographic KIDS.

English for Kids. Подбрана част от текстовете в списанието са оставени в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 36 в списанието.

Септември 2011

Вижте повече

Септември 2011