Септември 2009

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

НЕВЕРОЯТНИ РАЗКАЗИ ЗА ГОВОРЕЩИ ЖИВОТНИ В НОВИЯ БРОЙ НА
NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS БЪЛГАРИЯ

SOS акция „Сервал". Африканската дива котка сервал живее предимно в африканските савани южно от Сахара. Но има хора, които, водени от желанието да притежават екзотичен домашен любимец, си взимат такова животно вкъщи. Какво става, когато малкото диво котенце порасне и избяга от дома на собственика си? В NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще прочетеш как хората помагат на дивите животни, изпаднали в беда по вина хората.

Малкият гризач бурундук - близък роднина на катерицата - събира храната си в тайни скривалища. Но веднъж, след като проверил сигурността на близките хралупи, един изобретателен бурундук решил, че най-сигурният склад за зимния му запас от орехи, е моторът на една кола. Представяш ли си учудването на собственика на автомобила? Виж този и още разкази за удивителни животни на страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS.

Как разговарят животните. Говориш ли маймунски? Ами хипопотамски или катеришки? Не само Доктор Дулитъл може да говори с животните. Всъщност повечето хора могат да се научат да го правят. Много по-лесно e да научиш животните да разбират какво им казваш, отколкото да ги накараш те да ти кажат нещо. В NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще откриеш действителни истории за хора, които общуват с животни.

От разказа за новия филм „В небето" ще разбереш кои са истините и измислиците в тази анимационна история. Ще научиш дали наистина съществуват странни планини с плато на върха, говорещи кучета и гигантски птици. И какви са били съществата, вдъхновили създаването на филмовите герои? NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще потърси отговорите зад кулисите.

Подарък: плакат на филма „В небето".

И още много интересни идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение, а преводът на фразите на български език е поместен на последната страница на списанието.

Септември 2009

Вижте повече

Септември 2009