Салар де Уюни - едно от най-забележителните места на Земята

Природа

Солниците на Салар де Уюни се считат за едно от най-екстремните и забележителни места в цяла Южна Америка, ако не и на земята.

Галерия | Салар де Уюни - едно от най-забележителните места...

Вижте 4 снимки

Те се намира в платото Алтиплано, простират се върху площ от близо 10 489 квадратни километра и са най-големите солници в света образувани от отдавна изпарили се праисторически езера. До хоризонта се простира плътна кора от сол, покрита с разнообразни шарки.

Галерия | Най-неземното място на Земята

Вижте 18 снимки

В определено време от годината съседните езера преливат и тънък слой вода превръща солниците в изумително огледало. От този неземно красив терен се извличат сол и литий – елементът използван за направата на батерии за лаптопи, смартфони и електрически коли. Тук се намира и първият в света хотел от сол Palacio de Sal.

Галерия | 6 любопитни фотографии на необичайни хотели

Вижте 7 снимки

Най-подходящо е да посетите Салар де Уюни през дъждовния сезон (от декември до април, през декември и януари дъждовете са доста обилни), когато може да наблюдавате огледалния ефект на солниците.

По време на сухия сезон (от май до ноември) е по-студено, земята се втвърдява и посетителите могат да стигнат с колите си до места, които не са достъпни по време на дъждовния сезон. От юни до август тук идват най-много туристи.

В района могат да се видят още: пустини, вулкани, гейзери, горещи извори и високопланински езера.