Размисли в края на годината

От редактора

© Снимка: Марк Тийсън, NGM

National Geographic помага на хората да разберат нашия свят. Водени от тази цел, ние разказваме истории чрез всичките си платформи за съдържание, където хората ги търсят.

Ние надграждаме работата на 131-годишното Национално географско дружество, което предоставя иновативно финансиране на изумително талантливи индивиди по целия свят. Възползваме се от шансовете да увеличим влиянието си както никога преди благодарение на новото ни партньорство с компанията „Уолт Дисни“. Чрез участието ни в платформи като новата стрийминг услуга Disney+ и възползвайки се от безпрецедентния успех на „Дисни“ да докосне милиони чрез своите книги и други продукти, ние ще увеличим обсега си в световен мащаб. Невероятно развълнувани сме от всички възможности, които предстоят пред това ново партньорство.

Тази година издигнахме разказването на истории до нови висоти с журналистика, която спечели награди. Осветлихме важни проблеми – пластмасовата напаст в океаните, опасностите от туризма, свързан с диви животни, глобалното влияние на климатичните промени. Работата на списанието беше финалист за наградата „Пулицър“ (за втори път в течение на 3 години), а нашата печатна и дигитална журналистика спечели най-престижното отличие на National Magazine Awards – това за цялостни постижения.

Телевизионните зрители се развълнуваха от спечелилия Наградата на Академията филм Free Solo, съпреживяха кризата с вируса на ебола чрез The Hot Zone и „вкусиха“ света с помощта на шеф Гордън Рамзи чрез оригиналната му поредица Uncharted. Надграждаме успеха си в документалните филми с важни заглавия като Sea of Shadows, приковаващ разказ за отчаяните усилия по спасяването на най-застрашения морски бозайник в света.

Вие откликнахте, помагайки ни да счупим рекордите на бокс офиса, да достигнем рекорден рейтинг и да станем първият бранд, надхвърлил 100 млн. последователи в Инстаграм (вече са над 120 млн.). Това ни говори, че има огромна нужда от медии с мисия и че хората очакват от National Geographic да посрещне тази нужда.

Благодаря ви, че се абонирате, четете, гледате, следвате и споделяте удивлението ни от света и всичко в него. Вашата подкрепа и преданост към National Geographic ни вдъхновяват да продължим да вдъхновяваме вас.

 

Гари Нел, Председател

National Geographic Partners

Декември 2019

Вижте повече

Декември 2019