Потопете се в пролетта с тези сияещи снимки от архивите на Nat Geo

Природа • •

Има толкова удоволствие в това да направите пауза, за да се насладите на тишината сред природата. Само вие, вашата среда и звукът на собствения ви дъх.

Отгоре надолуМъж в кану наднича във водите на река Окаванго в Ботсвана. История в декемврийския брой на National Geographic от 2004 г. документира буй...

Отгоре надолу

Мъж в кану наднича във водите на река Окаванго в Ботсвана. История в декемврийския брой на National Geographic от 2004 г. документира буйния живот в делтата, създаван от годишните наводнения.

© Фотография: Дейвид Дубиле, Nat Geo

Понякога можете физически да усетите красотата на заобикалящата ви среда - бризът, гъделичкащ лицето ви, или слънчевата светлина, затопляща костите ви. С размразяването в Северното полукълбо, зеленината започва да наднича отвсякъде. В чест на възраждането на пролетта, нека отпразнуваме природата и цялата ѝ пъстрота с тези магични снимки.

Нашият фаворит сред тях, е фотографията на Дейвид Дубилет на мъж в кану, надничащ във водите на река Окаванго в Ботсвана.

Изображението на Дженифър Хейс на американски крокодил, плуващ във водите на кубинските “Градини на кралицата”, експлодира с красиви зелени нюанси на скъпоценности.

Снимката на Елиза Скидмор на млади японски момичета, позиращи с клони от черешов цвят, предизвиква радостта от това да сте сред природата. Снимката е направена малко преди 1918 г., а Скидмор е смятана за първата жена фотограф на Nat Geo.

Галерия | Щастието да усещаш, че си част от природата

Вижте 26 снимки