Победители в конкурса "Светът в един флаг"

Конкурси

Списание National Geographic България, NG Channel България и ОББ връчиха първа награда на астронома от БАН Галин Борисов по време на официалното откриване на изложбата „Светът в един флаг". Изложбата, която може да бъде разгледана на Моста на влюбените до 21 октомври 2013 г., е посветена на едноименния фотографски конкурс и включва 40 от най-добрите фотографии на участниците в надпреварата.

Галерия | Победители в конкурса "Светът в един флаг"

Вижте 7 снимки

Конкурсът „Светът в един флаг" беше организиран от сп. National Geographic България и National Geographic Channel и ОББ по случай 125-годишния юбилей на Националното географско дружество. Условието беше участниците да представят интерпретация на флага на Дружеството, придържайки се към неговата цветова схема - синьо, кафяво и зелено. 10-членно жури, съставено от дизайнери, фотографи, редактори и представители на организаторите, оцени творческия замисъл и качеството на всяко предложение и определи победителите.

Галин Борисов от Варна спечели журито със своя флаг „Планински импресии". Победителят е докторант в Института по астрономия и работи в Националната астрономическа обсерватория Рожен към Българската академия на науките. В първата петица се класираха още: Свилен Панайотов от София с флаг „Човек и земя", Давид Манолов от Етрополе с флаг „Светът през моите очи", Елеонора Гаврилова от Мездра с флаг „Небе, земя, вода" и Красимир Матаров от Благоевград с флаг „Цветен свят".

Наградата на публиката и чек за 125 щатски долара спечели Димитър Тодоров от Пловдив с флаг „Висящи между небето и земята". Неговият проект събра най-много гласове на сайта 125natgeo.bg.