Панталон или клин по време на поход в планината?

Пулсът на времето

Този сезон шведската Fjällräven представя обновената си серия клинове за жени Abisko Pro.

Лятото приближава с всеки изминал ден. И макар времето навън да има няколко възражения по въпроса, планината е повече от готова да посрещне своите гости и този сезон. Ако тепърва ви предстои да изваждате екипировката от гардероба, то първото нещо, което ще направите е да оцените състоянието ѝ и дали има нужда от подновяване. Ако пък тази година сте решили да прекарате повече време в природата, то най-важната задача е да си намерите екипировка.

Един от най-важните елементи от оборудването за планината е панталонът. Това е дългогодишна връзка, така че избирайте разумно! Но какво да правят тези от вас, които предпочитат усещането и свободата, така типични за клиновете? От Fjällräven имат решение на тази дилема. Те предлагат в своя асортимент и панталони, и клинове.

Трекинг панталонът

Fjällräven от много години е експерт в осигуряването на удобни и функционални трекинг панталони.Моделите панталони на компанията са световно признати и награждавани за своята издръжливост. От панталони за преход на местата, където дори и растенията не виреят, през пустините и кални планински пътеки. Fjällräven имат панталони за всякакъв климат.

Например панталоните Keb Agile. Те са разработени за допълнителна пъргавина и надеждност по време на преходи и планински туризъм в топли метеорологичните условия. Джобове и коленете на панталона са подсилени с материята от G-1000 Lite Eco Stretch, която осигурява необходимата защита без да правим компромис с времето. С рециклирания полиамид и G-1000 Air панталоните Keb Agile предлагат отлична свобода на движение и в най-горещите климати.

Трекинг панталоните дават усещане за сигурност и надеждност дори по време на най-трудния преход. Те действат като защитен слой между нас и природата, която понякога може да отприщи своята сила точно по време на планирания ни трек. Но от друга страна, тяхната свобода не е безгранична и ако сте свикнали с клинове, трудно бихте се върнали обратно към панталоните.

Трекинг клинът Abisko Pro

Изборът на чифт панталони може бъде труден, особено при жените. Нашите тела идват в най-различни форми и размери, което означава, че имаме по-високи изисквания, когато става въпрос за прилягане и размери“, отбеляза Дона Брунс, глобален директор за продуктовото развитие на Fjällräven.

От шведската марка поемат на приключение с крайна цел създаването на трекинг клин за жени, който да осигурява същото усещане за защитеност като панталоните, но и да дава несравнимо усещане за комфорт като клиновете. Решението е Abisko Pro.

За разработването на Abisko Pro трекинг клина шведският експерт събра екип от жени, които да изпробват клина по най-добрия възможен начин - директно в природата. Това е смела стъпка напред за бранда, който си е поставил за цел да стане предпочитаната марка за екипировка на открито при жените. Посветеният екип следеше за удобно прилягане, свобода на движенията и дали допълнителното подсилване в зоните на колената и седалището отговаря на високите изисквания на компанията що се отнася до функционалност и издръжливост на екипировката.

Клинът е събрал в себе си двойно плетена и влагоотвеждаща материя с функционални елементи. Несравнимият комфорт и надеждност по време на походи са постигнати чрез компресираща, влагоабсорбираща материя Cordura, направена от рециклиран полиестер и е устойчива на протъркване.

Дали ще предпочетете клин или панталон за този сезон зависи от вашите лични предпочитания. Но което и от двете да изберете, може да сте сигурни, че в лицето на Fjällräven ще имате екипировка, която е неподвластна на времето и стихиите.

Моделите екипировка на Fjällräven са налични в магазина на марката в The Mall, етаж 0 или на www.fjallraven-shop.bg