“Отвъд възможното” от Нимсдай Пурджа

Пулсът на времето

Вашите предели са моето всекидневие.

Нимсдай Пурджа

Какво се случва, когато амбицията срещне безграничното въображение?

В „Отвъд възможното“ непалският катерач Нирмал „Нимсдай“ Пурджа разказва вдъхновяващата си история, която започва от малко непалско селце и стига до най-високите върхове на Земята. История, изпълнена с адреналин и опасности, яростни лавини и коварни цепнатини, провали и триумф.

Преди да поведе екипа, който осъществява първото зимно изкачване на К2 през януари 2021 г., Нимсдай служи в британския полк на гурките и е част от Силите за специални операции на Великобритания. Той обаче се отказва от блестящата си военна кариера, за да се посвети на най-голямата си страст: катеренето. И за да се изправи пред едно огромно предизвикателство–да изкачи всички четиринайсет осемхилядника на Земята за по-малко от седем месеца.

Според мнозина мисията на Нимсдай е точно толкова невъзможна, колкото да „стигнеш с плуване до Луната“. Но с амбициозния си „Възможен проект 14/7“ той осъществява това, което е смятано за непостижимо, и разкрива какво е необходимо, за да прекрачиш отвъд възможното и да триумфираш.

Отзиви

"Упоритостта и издръжливостта на Нимсдай са поразителни. Отново и отново той се заставя да продължи напред, като отвежда себе си и верния си екип до върха благодарение на желязната си воля. „Отвъд възможното“ е вдъхновяващо свидетелство за силата на човешкия дух."

Mail on Sunday

"Тази книга е толкова динамична, че ще ви накара да разгръщате страница след страница, докато Пурджа препуска по склоновете. Независимо дали сте запалени планинари, или не, ще се възхитите на силата и смелостта му. Никой не може да остане равнодушен към постижението на Нимс."

The Times

"Нимс не само притежава необикновена физическа сила и издръжливост, но е и лидер с изключителни логистични и организационни умения."

Райнхолд Меснер

"Жива легенда."

Trail Magazine

За автора

Нирмал „Нимсдай“ Пурджа е роден през 1983 г. Служи в британския полк на гурките и Силите за специални операции на Великобритания, но решава да напусне армията, за да може да се съсредоточи изцяло върху катеренето. През 2019 г. изкачва всички четиринайсет осемхилядника на Земята за рекордното време от шест месеца и шест дни. През януари 2021 г. заедно с още деветима непалски катерачи осъществява историческото първо зимно изкачване на К2 (без допълнителен кислород).