Октомври Кидс 2022

Списания National Geographic KIDS

Призрачни белуги в октомврийския брой на National Geographic Kids България

Специален брой Хелоуин

Призраци в морето

Години наред двата женски кита белуги Белушка и Сивушка били атракция в аквариум в Шанхай, Китай. Макар и родени в океана, те били отнети от майките си и продадени на аквариума, когато били само на няколко години. Но животът им е на път да се промени, след като морски природозащитници уредили преместването им в резерват за белуги. National Geographic Kids ти разказва как две белуги в плен си намериха нов дом в океана.

Опровергани митове за прилепите

Нощта е студена и черна сянка минава през пълната луна. Не се плаши! Това не е маскираният Дракула, а просто прилеп. За съжаление единствените летящи бозайници на Земята имат лоша репутация, защото хората имат много погрешна представа за тях. National Geographic Kids ти представя истината за някои митове за прилепите, които трябва да забравим веднъж завинаги.

Купон с чудовища

Погледни някоя карта отпреди 500 години и сигурно ще забележиш нарисувани морски змейове и русалки. В миналото хората често си мислели, че те наистина съществуват. Някои от тези същества вероятно били вдъхновени от истински животни, които хората не можели да проумеят. National Geographic Kids ти обяснява как може би са били измислени пет митични чудовища.

30 страхотни факта за страшни неща

Знаеш ли, че в древни гробища в Египет били откривани мумифицирани крокодили? Чувал ли се, че цариците на термитите могат да снасят до 7000 яйца на ден? А известно ли ти е, че захапката на мечката гризли е толкова силна, че може да строши топка за боулинг. National Geographic Kids ти предлага забавни факти, от които косата ти ще настръхне.