Октомври 2015

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Карнавален парад на животните в октомврийския брой на сп. National Geographic KIDS

Маскирани кучета


Нормално е на Хелоуин да срещнеш призраци, вампири и пирати. Изненадващо е обаче, когато те ходят на четири крака. Домашните любимци ще се маскират за празника и NG KIDS ти представя някои от най-забавните костюми.


Опасни срещи на плажа

Червените сухоземни крабове живеят в джунглите по тихоокеанското крайбрежие от Мексико до Перу. Хиляди от тях маршируват заедно и се стичат на плажа. Там женските отърсват ларвите си в океана и после се връщат в тъмната гора – до следващата година, когато пак ще се съберат. NG KIDS ще те запознае с тези екзотични членестоноги.


30 страховити факта за климата

Знаеш ли, че можеш да разбереш каква е температурата по броя писукания на щуреца? А известно ли ти е, че ако видиш вкъщи паяжина, това може да е знак за застудяване.? Или че горските пожари могат да създадат подобни на торнадо огнени вихри? Виж още интересни факти в рубриката на NG KIDS „30 любопитни факта“.

Призраци в Лондон
Английската столица Лондон денонощно кипи от енергия. Но дали зад оживените улици не се крие призрачен град? Според някои хора в многовековните квартали се спотайват духове. NG KIDS ти представя пет от най-зловещите места в Лондон, а ти сам реши дали историите за духове са верни, или просто звучат страховито.
Опровергани митове

Дали чудовищата живеят само във филмите на ужасите? Някои хора не смятат така. Според тях големи и лоши, вдъхващи страх зверове дебнат зад ъгъла в различни краища на света. За щастие учените имат обяснения, които опровергават тези легенди. NG KIDS ти представя 5 легендарни чудовища, които всъщност не съществуват, и обяснява защо твърденията за тях не са верни.
И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на октомврийския брой на National Geographic KIDS.
Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.


Октомври 2015

Вижте повече

Октомври 2015