Октомври 2014

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Карнавал на животните в октомврийския брой на сп. National Geographic KIDS

 Хелоуински маскарад

Подготовката на маскарадния костюм за Хелоуин разпалва въображението на милиони хора. Но най-запалените почитатели на Хелоуин не се задоволяват само със собствената си премяна и често сътворяват маскараден костюм и за домашния си любимец. Виж най-смахнатите костюми на животни, които NG KIDS издири.

 

Невероятно, но факт

Знаеш ли, че някои гущери имат зелена кръв? А известно ли ти е, че в Англия смятат, че черните котки носят късмет? Виж още смайващи факти в рубриката на KIDS „Невероятно, но факт“.

 

Спасителна акция „Прилепи“

Новороден плодояден прилеп трепери в росната трева край път в Нови Южен Уелс, Австралия. Един човек го забелязва и се обажда в центъра по възстановяване на диви животи. Скоро след това там донасят и друго новородено прилепче, което също са намерили на земята. NG KIDSти разказва историята на две загубили майките си прилепчета, които получават помощ, за да се научат да живеят на свобода.

 

Как се забавляват животните в зоопарка

Ако бялата мечка в зоопарка е отегчена, не е добре нито за нея, нито за посетителите. Затова гледачите измислят занимания, с които животните да се забавляват. Дивите животни са родени да ловуват и затова игрите им понякога може да ни се сторят „дивашки“. И така е редно – игрите за животни са измислени да отговарят на тяхното естествено поведение. За да разбереш кой как се забавлява, виж тези шест истории за лудории в зоопарка, разказани от NG KIDS.

 

Загадката на върколаците

Малко звуци са по-смразяващи от вълчия вой, особено ако отеква в гора по пълнолуние. Воят навява мисли за митичен свръхестествен звяр, прочут със своята козина, зъби и свиреп нрав – върколака. KIDS ти представя мнението на учените за този легендарен образ, главен герой в много книги и филми.

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на октомврийския брой наNational Geographic KIDS.

 

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, коитоорганизираме за вашите деца.

Октомври 2014

Вижте повече

Октомври 2014