Октомври 2013

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Големият карнавал на домашните любимци в октомврийския брой на National Geographic KIDS


Тайните на мечката призрак
Загадъчни срещи с потайно животно в гората? Всъщност въпросното същество е черна мечка с бяла козина. Но от първата среща с мечка призрак могат да те побият тръпки. В KIDS ти предлагаме разказ за тези редки мечки, наричани още кермодиеви, които живеят почти само на едно място - Голямата меча гора по бреговете на Британска Колумбия в Канада.

Бактериите в нас
Не се паникьосвай - просто приеми, че си изправен срещу армия от миниатюрни извънземни и освен това точно в този миг пълзят по теб - и дълбоко вътре в теб. Това са бактериите! Повечето от микробите в тялото ти живеят там от години - те са безобидни и дори допринасят за доброто ти здраве. KIDS ти представя 4 прочути бактерии, за които твоето тяло е роден дом.

Дръзки изследователи
Австрийската алпинистка Герлинде Калтенбрунер - първата жена, изкачила всичките 14 осемхилядници (върхове над 8000 метра) без допълнителен кислород, разказва на NG KIDS за своята страст към новите висоти.

Невероятно, но факт
Знаеш ли, че някои прилепи имат толкова силен слух, че могат да чуят стъпките на бръмбар върху листо? А известно ли ти е, че някои праисторически хора си правели домове от кости на мамут? Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт".

Духове в хотелите
Хотелите предлагат на пътешествениците подслон и почивка. Но някои хора вярват, че има хотели, където гостите не си почиват спокойно. Дали стряскащите звуци и гледки на тези места се дължат на духове? Прочети разказа за омагьосаните хотели в KIDS и прецени сам дали тези хотели са просто зловещи - или наистина има призраци.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на октомврийския брой наNational Geographic KIDS.

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Октомври 2013

Вижте повече

Октомври 2013