Октомври 2012

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Маскарад на животните в октомврийския брой на National Geographic KIDS

Маскарад на животните

в октомврийския брой на National Geographic KIDS

Видра обича котета

Младата видра Ото попаднал в центъра за диви животни, след като го намерили изоставен край една река. За да не е самотен, гледачите го запознали с котило новородени котенца. Това било началото на невероятната дружба между видрата и котетата. Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятни приятели животни“ на страниците на KIDS.

 

Удивителни животни

Домашните животни са като стопаните си – и те обичат забавленията. В рубриката „Удивителни животни“ ще видиш симпатични маскирани същества, но ще ти е трудно да познаеш кой се крие под шарените костюми. Всъщност под пелерините и шапките се крият тонове козина. Милиони домашни любимци ще се маскират за Хелоуин, а KIDS събра най-невероятните костюми.

 

Следите остават

Заблуден куршум. Случаен отпечатък. Капка кръв. Подобно на детективи, учените изследват уликите на местопрестъплението, като използват най-модерни технологии, за да разследват престъпления срещу... животни. Те разплитат случаи и помагат за залавянето на убийци на животни. Така други бандити може би ще размислят.

 

Призрачни ваканции

Някои хора вярват, че има сгради, в които призраците са част от оживялата история. Със сигурност ще научиш нещо за Дивия запад, за стари затвори и древни селища, ако разгърнеш сп. KIDS. А после сам реши дали тези места са просто странни... или там наистина живеят призраци.

 

Каменния лабиринт

Изследователката на National Geographic Мърейа Мейър разказва за невероятната природа на Мадагаскар. Тя пристигнала на този остров край бреговете на Африка, за да изследва лемурите в тяхната естествена среда. И преследвайки ги се озовала сред гора от високи скали, подобна на лабиринт.

 

Конкурси:

* Вижте темата на конкурса за рисунки и ни изпратете вашата!

* Вижте категориите на Международния фотоконкурс 2012 за деца, пригответе фотоапарата и участвайте!

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на октомврийския брой на National Geographic KIDS.

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

 

 

Октомври 2012

Вижте повече

Октомври 2012