Октомври 2010

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

очаквайте от 8 октомври

към аудиофайловете

200 невероятни факта за животните в новия брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS БЪЛГАРИЯ

Списание NG Kids навърши 35 години! Всички издания на NG Kids по света този месец отбелязват празничната годишнина със специален юбилеен брой, изготвен по желание на читателите си. Чрез анкета бяха установени темите, които най-много интересуват и вълнуват читателите. А те са: домашните любимци, Световните рекорди на Гинес, бъдещето, животните, скалите и минералите и Космосът. Всяка една от тези шест теми е представена с по 35 страхотни факта!

Например знаете ли, че кучетата често се прозяват, когато са нервни или възбудени? А знаете ли, че могат да вдишат до 300 пъти в минута? Известно ли ви е, че очите на котката имат три клепача? Или че канарчето може да пее две различни песни едновременно? Тези интересни факти са само малък пример за увлекателните страници в октомврийския брой на NG Kids България.

Жираф и козел приятели. Козелът Еди и жирафът Джералд живеят в зооферма в Англия. И макар на пръв поглед да приличат на Крачун и Малчо, те от четири години са неразделни приятели - играят заедно, хранят се заедно и когато е нужно, жирафът защитава козела от нахалните зебри. А когато козелът иска да пошушне нещо тайно на жирафа, просто му „казва": „Хей, слез малко долу - искам да си поговорим." Защото и животните като хората имат нужда от компания и приятелство.

Малък октопод - голяма беля! Една сутрин работещите в аквариума в Санта Моника, Калифорния, били изправени пред мокра загадка: целият под бил покрит с 5 см морска вода. След много бърсане и малко детективска работа те установили, че виновникът е един пакостлив октопод. Очевидно любопитното осмокрако същество се заинтересувало от тръбата, вливаща морска вода в неговия басейн. Октоподът увил едно пипало около нея и започнал да бута и дърпа, докато тръбата не се измъкнала. За 6 часа на пода се излели над 3000 литра вода. Ако октоподите могат да говорят, този най-вероятно би попитал гледачите си: „Ей, има ли още някоя тръба за дърпане?"

National Geographic - Международен фотографски конкурс на 2010 за деца! Внимание! Изпратете направените от вас фотографии

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 38 в списанието.

Октомври 2010

Вижте повече

Октомври 2010