Октомври 2009

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете 

ТАЙНАТА НА БЕЛИТЕ ЛЪВОВЕ

В НОВИЯ БРОЙ НА
NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS БЪЛГАРИЯ

SOS акция „Пингвини". Първата година в живота на пингвина е водовъртеж от предизвикателства - толкова коварни, че в сравнение с тях телевизионното шоу „Сървайвър" е детска игра. Първоначално родителите пингвини се грижат за своите малки. Но когато пингвинчетата станат на 4-5 месеца, трябва да се научат да плуват, да си намират храна и да се пазят от хищниците. В NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще прочетеш как хората помагат на пингвини, изпаднали в беда.

Най-глезените домашни любимци. Историците твърдят, че римският император Калигула искал да направи коня си сенатор? Днешните богаташи пък издокарват своите кучета и котки в смешни и скъпи дрешки и украшения, но явно съвсем не са първите. Хората глезят своите четирикраки и пернати приятели вече хиляди години, както ще се убедиш от истинските истории за пухкави знаменитости на страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS.

Тайната на белите лъвове. Може би не знаеш, че не всички лъвове са жълтеникави на цвят. Живеещите на свобода бели лъвове са изключително редки. Те са резултат от рядка мутация на гена за цвят. Не са много лъвовете, които притежават бялата мутация. Около 500 бели лъва живеят в плен по целия свят, докато в природата срещат рядко - там белите екземпляри оцеляват по-трудно, защото не се сливат с околната среда. В NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще научиш защо тези красиви бели котки са любимци на много хора, но пораждат и спорове.

Подарък: плакат към разказа за белите лъвове.

И още много интересни идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение, а преводът на фразите на български език е поместен на последната страница на списанието.

Октомври 2009

Вижте повече

Октомври 2009