Новогодишна резолюция: повече време сред природата

Пулсът на времето

Усети пулса на планината с екипировка от шведския аутдоор специалист Fjällräven

На територията на България съществуват 39 планини, всяка от тях с различна пътека, гледка и степен на трудност. Но между себе си те имат едно обединяващо качество, а именно, че са носители на онзи първичен и необятен дух на самата планета Земя. Планината като символ в митологията и народопсихологията се обособява като онова мистично място, предназначено само за геройски подвизи и криещо дълбоко в себе си необуздана енергия. Връщайки се към 21 век, планината е източникът ни на бягство от тежко индустриализираните градове. Дългото стоене пред синята светлина на компютъра, лошият въздух и заседналият начин на живот категорично оказват влияние върху нас. Кратък преход в планината със сигурност ще ни се отрази добре, не само физически, но и психически. Разходка сред природата стимулира нашето кръвообращение, поддържа сърцето ни здраво, получаваме прилив на креативна енергия, а лошите мисли са оставени на заден план.

За идната 2021 година нека си подарим безценни мигове сред природата. А всяко приключение започва с правилната подготовка. Времето горе може да бъде непредсказуемо. Затова бъдете готови да посрещнете всякакви предизвикателства с помощта на точната екипировка!

Вдъхновение

Природата е постоянен източник на вдъхновение за Fjällräven (Фиелревен). Основателят на шведския бранд Оке Нордин се е вдъхновил за материите в своите продукти директно от природата – традиция, която екипът на марката поддържа и до днес. Много от материалите, които Fjällräven използва са специално разработени от компанията, други са създадени съвместно с някои от най-добрите доставчици в индустрията. Fjällräven създава продукти, които отговарят на очакванията и нуждите на своите фенове, за да подари щастливи моменти в природата. Освен това, компанията следва дългогодишна стратегия за разработването на модели, които да издържат на тежки условия, като същевременно имат възможно най-минимално въздействие върху околната среда.

Именно благодарение на приключение в природата се ражда една от емблематичните серии на  марката - Expedition. Преди 50 години, създателят Оке Нордин прекарва изключително мразовита нощ в собственоръчно изкопана снежна яма в полята на Северна Швеция. След това преживяване той бе решен никога повече да не изпитва студ. Затова създава и якето Expedition Down, представляващо две якета, зашити едно за друго. С това начинание Нордин облагодетелства смелите авантюристи, които могат да се радват на топлите и комфортни снежни планински преходи.

През годините якето претърпява няколко трансформации, следвайки желанията на градските потребители, които одобряват пухения вид, но искат яке, което да изглежда стилно както по павираните улици, така и по неутъпканите пътеки. Затова Fjällräven създава два по-къси варианта на емблематичното Expedition Down яке, които са идеален спътник за града и планината. Моделите са проектирани на база оригиналния пухен вид на якето Expedition, лесно събираеми са и дори могат да се използват като мека възглавница, ако решите да прекарате нощ под звездите.

Разнообразие ежедневието си

Ако пък урбанистичните пейзажи са повече вашето нещо, но винаги искате да имате опцията за непринудено бягство до планината, то с колекцията Vardag на Fjällräven можете да сте сигурни, че ще сте подготвени и за двата терена.

Vardag (в превод от шведски „ежедневие“) е замислена точно с тази цел - да направи прехода между града и природата по-лесен. Семпла изработка, ежедневна функционалност и тясна връзка с наследството на Fjällräven. Така може да се определи семейството на Vardag. Продуктовата линия започва с ежедневни чанти и раници, а за сезон есен-зима 2020 линията е допълнена с редица нови продукти. Аноракът, традиционна дреха в северните региони, се откроява не само заради ярките цветове на модела, но и заради своите семпли, но блестящи характеристики, сходни с тези на  предшествениците си: цип с половин дължина, за да предпазва от студа, качулка, голям джоб тип кенгуру и два странични джоба. Тази вечна, дълготрайна дреха е подходяща за различни дейности на открито, целогодишно. Класическият й дизайн е идеален както за разходки навън, така и за работни ангажименти.

И, разбира се, какво е зима - без топъл, вълнен пуловер? Вдъхновен от традиционните скандинавски плетива, моделът Greenland е изработен от рециклираната вълна, която дава нов живот на текстилните изделия. Този красив ежедневен пуловер е подходящ както за походи в гората през уикенда, така и за градски приключения. Защото всички имаме нужда от глътка свеж въздух през новата година, нали?!

За 2021 година - подарете си щастие! Топлите и устойчиви модели на Fjällräven ви очакват на официалния онлайн сайт за България https://fjallraven-shop.bg