Нов шеф на НАСА инициира разследване за НЛО наблюдения

Наука

Бил Нелсън е новият шеф на НАСА от 3 май тази година. Той е политик от Американската демократична партия и бивш астронавт. През първия месец на управление той инициира разследване, за да бъде анализирано съществуването на неидентифицирани летящи обекти, НЛО. Това съобщиха от CNN.

Звездно небе

Звездно небе

© Снимка: iStock

Твърди се, че военноморски изтребители са наблюдавали летящи неидентифицирани обекти край американското южно крайбрежие през 2004 и 2015 г. През април миналата година Министерството на отбраната на САЩ публикува три видеа, заснети от пилотите. В интервю за CNN Нелсън казва, че все още е заггадка за всички какво точно представляват обектите, открити от американските военноморски сили – дори за експертите в космическата агенция. Той не вярва, че тези НЛО са знак за наличието на извънземни на Земята. Нелсън акцентира, че би било прибързано напълно да се изключи тази вероятност. Той би искал специалисти да изследват явлението в подробности в отделно проучване.

Забелязаните НЛО биха могли да са напреднали технологии от други страни, с които американските власти да не са запознати. Това е потенциално обяснение, споменато в доклад на Пентагона, съобщава New York Times.

„В действителност няма много данни. Поради това учените трябва да могат да проследят знаците без да правят прибързани заключения“, казва говорителят на НАСА Джаки Макгинес за CNN.

„Ловци“ на извънземни засичат загадъчен сигнал от близка звезда

Вижте повече

„Ловци“ на извънземни засичат загадъчен сигнал от близка звезда

Астрономите, търсещи признаци на живот отвъд Земята, са забелязали нещо необичайно: необясним радио сигнал, идващ откъм най-близката звезда до Слънцето – малка червена звезда, на близо...