Ноември 2015

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Всичко за домашните любимци в ноемврийския брой на сп. National Geographic KIDS
trong>Незабравими истории с животни

Дали и животните изпитват емоции – например радост или тъга? Доскоро много изследователи не били сигурни в това. Едва сега те започват да разбират нещо, което много хора отдавна твърдят: животните безспорно изпитват чувства, много подобни на нашите. NG KIDS ти представя шест истории с домашни любимци, а ти реши сам за себе си дали в ума на твоя пухкав приятел не се въртят и други мисли освен за храна и игри.

 

Прочути домашни любимци

Историята е пълна с легендарни водачи и велики мислители – както и с известни пухкавелковци. Хората гледат домашни любимци от хилядолетия и много от тях са се прочули – дали защото са спасили човешки живот, или просто защото са били суперсладки. NG KIDS ще те запознае с някои от тях в хронологичен ред.

 

35 забавни факта за животни

Знаеш ли, че ако стои дълго време на тъмно, златната рибка ще стане сива? А известно ли ти е, че когато изпълняват трудни задачи, женските котки използват дясната си лапа, а мъжките – лявата? Или че езикът на хамелеона се разтяга до един път и половина дължината на тялото му? Виж още интересни факти в рубриката на NG KIDS Любопитни факти“.

 

Трафиканти на животни

Група полицаи под прикритие блокират с колите си тясна уличка. Движат се тихо, набелязват целта – банда похитители – и светкавично ги обкръжават. След секунди намират и жертвите. Мястото е уличен пазар в бразилския град Сао Пауло. Жертвите са птици, игуани и костенурки, отвлечени от дивата природа. Похитителите искали да ги продадат на пазара. Не и този път! NG KIDS ти представя три истории за арестувани крадци на животни.

 

Луди глави

Саша Диджулиън виси от скална стена на 270 м над земята в италианските Доломити, когато внезапно тясно ръбче се отчупва под пръстите й. Тя реагира мигновено, протяга ръка и си намира нова хватка, преди да е полетяла надолу. Подобни тръпки са нещо обичайно за Диджулиън – тя е свободна катерачка, изкатерила някои от най-опасните скални стени в света само с голите си ръце. NG KIDS ти разказва за дръзките смелчаци, които стигат до предела на възможностите си (но не те съветват да правиш същото вкъщи).

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на ноемврийския брой на National Geographic KIDS.

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Ноември 2015

Вижте повече

Ноември 2015