Ноември 2014

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Тайните на умните полярни лисици в ноемврийския брой на сп. National Geographic KIDS
Лисици на леда

Зимата в Арктика, където живеят полярните лисици, не прилича на зимите на повечето места по света. От октомври до февруари слънцето въобще не изгрява, за да предложи топлина и светлина. Ако искаш да ти е топло, трябва да имаш топло кожухче и достатъчно храна за енергия. NG KIDS ще ти разкаже как умните полярни лисици оцеляват сред снега, леда и мразовития студ.


Невероятно, но факт

Знаеш ли, че е възможно вятърът да пренесе едно семе през океана и то да покълне на друг континент? А известно ли ти е, че гнездата на един вид бързолети са направени само от слюнка? Виж още смайващи факти в рубриката на KIDS „Невероятно, но факт“.


Спасителна акция „Лъвче“

В ъгъла на тясна колиба в село в Етиопия, Африка, се свива женското лъвче. Около врата му е овързана тежка верига. Тъй като не може да се освободи от този затвор, ужасеното лъвче скимти, съска и ръмжи от страх и болка. Веригата около врата му е заключена с катинар, а никой не знае къде е ключът. Някой ден примката ще започне да го души. NG KIDS ти разказва как благодарение на добри хора осиротяло лъвче получава втори шанс.


Как говори кучето

Наблюдавай група кучета, които си играят в парка. Те не се познават, но само след минути вече подхващат някоя кучешка игра. Докато се боричкат и гонят, те явно си „говорят“. Но вместо думи използват езика на тялото. Ако научиш езика на тялото на твоето куче, това ще ви направи още по-близки. NG KIDS ти дава пет примера, които ще ти подскажат какво се опитва да ти каже твоят другар.


Пещерата на тайните

Дълбоко в гъстата планинска джунгла на Виетнам се крие огромен подземен свят, който чака да бъде проучен. Група учени и пещерняци дръзко влизат да изследват най-голямата пещера, откривана някога, където ще се изправят пред опасни отвеси и странни гъби. Нито една пещера не може да се мери по големина с Ханг Сон Дунг. NG KIDS ти представя разказа на изследователския екип, дръзнал да проучи, картографира и снима най-необятната пещера в света.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на ноемврийския брой на National Geographic KIDS.


Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Ноември 2014

Вижте повече

Ноември 2014