Ноември 2013

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Животни имитатори в ноемврийския брой на National Geographic KIDS

 Схватливи животни имитатори

По-рано учените смятали, че животните действат единствено по инстинкт – че по рождение са програмирани да постъпват по определен начин. Но вече знаят повече. Съвсем не всички животни от един вид се държат по един и същи начин. Не са малко случаите, когато те се учат едно от друго или от хората, а после предават знанията си на своите приятели и роднини.

 

Животни звезди

Запознай се с актьори, които са стигнали до славата с лай, мъркане и пълзене. Животните актьори се радват на не по-малка популярност от хората актьори. И те като хората получават специална подготовка, но и много... лакомства! Освен това за безопасността на косматите и пернатите звезди по време на снимки следи специална асоциация, която се грижи за спазването на определени правила.

 

Дръзки изследователи

Херпетологът Золтан Такач търси опасни змии по цял свят. Когато посетил България, за да изучава отровните змии тук, той се натъкнал на две пепелянки – сред най-смъртоносните видове в Европа. Золтан Такач разказва на NG KIDS за тази драматична среща и за това как изучаването на смъртоносната отрова може да създаде животоспасяващи лекарства.

 

Невероятно, но факт

Знаеш ли, че на Меркурий Слънцето изгрява и залязва по два пъти на ден? А известно ли ти е, че в Австралия музиканти изпълнили концерт с толкова високи тонове, че само кучетата можели да ги чуят.? Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт“.

 

Спасителна акция „Морска костенурка“

Млада костенурка карета, сама насред океана, не може да си поеме дъх и с мъка държи главата си над водата. В гърлото й е заседнала надула се риба балон, голяма колкото топка за тенис. NG KIDS ще ти разкаже как хората успяват да спасят пострадалата костенурка от сигурна смърт.

 

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на октомврийския брой наNational Geographic KIDS.

 

Подарък: Плакат на новия филм на Дисни „Замръзналото кралство“

 

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, коитоорганизираме за вашите деца.

Ноември 2013

Вижте повече

Ноември 2013