Ноември 2012

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Тайните на супер змиитев ноемврийския брой на National Geographic KIDS
 

Тайните на супер змиите

в ноемврийския брой на National Geographic KIDS


Невероятно, но факт!

Знаеш ли, че веднъж един човек надул балон от дъвка, който бил по-голям от баскетболна топка?! Или че някои мишоци пеят песни, за да привлекат женските мишки?! Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт!“ на страниците на KIDS.


Удивителни животни

Когато хумболтовият пингвин Лъки бил на един месец, гледачите в зоопарка в Санта Барбара забелязали, че кракът му не расте както трябва – Лъки куцал и на стъпалото му се появили болезнени рани. Затова гледачите помолили една фирма за обувки да му направи специална обувка, която да предпазва крака. Сега Лъки е най-елегантният пингвин в зоопарка!


Влез бързо в час

Торбестите бозайници се отличават с кожената торба, в която женските отглеждат своите малки. Срещат се главно в Австралия и Индонезия. Но съвсем не става дума само за кенгуруто. Влез бързо в час и научи любопитни подробности за торбестите бозайници. Например, че когато тасманийският дявол се уплаши, ушите му стават яркочервени!


Супер змии

Змиите са майстори на маскировката, страхотни ловци и шампиони по ядене. По света пълзят над 2500 вида змии. Учените са установили, че змийската отрова, която понякога е смъртоносно опасна за ухапани от отровни змии хора, може да се превърне в лекарство. Виж някои изненадващи факти за змиите на страниците на сп. KIDS.


Свързани животни

Навсякъде по света има странни двойки животни и растения, които си помагат, за да оцелеят. Ленивци и молци. Морски мекотели и водорасли. Заедно успяват да си намерят храна, подслон или безопасно място. В много случаи връзката помежду им е от полза и за двата вида. Кои са тези животни и растения? Виж разказа за идеалните двойки на страниците на сп. KIDS.


Подарък: Плакат на новия анимационен филм „Разбивачът Ралф“


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на ноемврийския брой на National Geographic KIDS.


Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.


Ноември 2012

Вижте повече

Ноември 2012