Ноември 2011

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

Изненадващи истории за умни животни в новия брой на National Geographic KIDS

 

Изненадващи истории за умни животни

в новия брой на

National Geographic KIDS

 

 

Животни решават задачи

Катериците не могат да броят до сто, а лъвовете може би не знаят имената на триъгълниците и четириъгълниците. Но учените вече знаят, че някои животни имат усет към числата: виждали са ги да броят, да преценяват и дори да измерват. А дали биха могли да ти решат задачите по математика - отвори новия брой на KIDS и сам прецени.  

 

Спасителна акция „Амурски тигър"

Самотното амурско тигърче се скита безцелно около далечно село в Югоизточна Русия. През студения февруари температурата е -15°С и сняг покрива земята. Изгубеното зверче е изпохапано от кучета и умира от глад. KIDS ще ти разкаже как хората научили осиротяло тигърче да се грижи за себе си.

 

Водно чудовище

Ашолотълът е воден саламандър. На езика на ацтеките името му означава „водно чудовище". Дълъг е около 23 см и се спотайва в мрачни езера в Мексико, където причаква жертвите си. Доколко това странно същество прилича на някои чудовища от филмите? Прочети KIDS и ще разбереш.

 

Страховити легенди от Древна Гърция

Днешните филмови суперзлодеи са страшни, но не могат да се мерят с чудовищата от древногръцките легенди. Гръцките митове често разказват за битки между хора герои и ужасни същества, за да покажат колко са важни храбростта и разумът. Прочети KIDS, за да научиш за някои от тези страшилища, както и за героите, които ги надвили.

 

Бонус: Плакат на черен ягуар - царя на тропическите джунгли

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на ноемврийския брой на National Geographic KIDS.

Ноември 2011

Вижте повече

Ноември 2011