Ноември 2009

Списания - статии NG KIDS All Issues NG KIDS Articles

към аудиофайловете

ЛЮБОПИТНИ СЛУЧКИ ОТ ЗООПАРКА

Нощта на прилепите. Призраци, таласъми, върколаци, вампири... и прилепи. Защо, като чуем за прилепи, обикновено ни се изправя косата? Толкова страшни ли са? И те като нас са бозайници, но могат да летят. И освен това не са суеверни като хората. В NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще откриеш шест неща, които ще променят мнението ти за прилепите и ще научиш интересни факти за един от най -често срещаните прилепи в България - Бехщайновия нощник.

Игри и закачки в зоопарка. Животните, които обитават дивата природа, са много заети. Защото всеки ден трябва да си търсят храна, а това отнема много часове и енергия. Животните на зоопарка обаче нямат този проблем и обикновено нямат никаква работа. В следствие на това им става скучно и се изнервят. На страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще научиш какви начини са измислили гледачите в различни зоологически градини по света да разнообразят живота на своите питомци.

Загадките на маите. Днес дешифраторите могат да четат около 95% от йероглифите на маите, но още не са разрешили всички загадки на тази древна цивилизация. След 900 г. повечето маянски градове били изоставени. Нито един надпис не обяснява какво се е случило. Може би маите останали без храна. Или пък многото войни довели до разпадането на царствата им. В NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще научиш кои са били древните маи и как едно 15-годишно момче намери ключа към разгадаването на тяхната писменост.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Тук можеш да чуеш автентичното английско произношение, а преводът на фразите на български език е поместен на последната страница на списанието.

Ноември 2009

Вижте повече

Ноември 2009